מרק פשוט כל כך וטעים, ומחזיר אותי לילדות.
נראה לי שהוא וורסיה על הוישיסואז הצרפתי, שגם הוא קטיפתי, טחון ומבוסס על תפוחי אדמה.
את המרק הזה אמא שלי בישלה בציר הבקר שהתבשל באופן קבוע במטבחה.
את המרק הזה חשוב לתבל בפלפל לבן שמעניק טעם מיוחד למרק.
לגרסה טבעונית או צמחונית משתמשים במים במקום בציר.
מה
2 ליטר ציר בקר או עוף (מה״מים״ שבושלו בהם עוף או בקר וזהו)
4-5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גסות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
מלח, פלפל לבן
טיפונת כורכום (המרק לא צריך להיות צהוב)
כוסברה קצוצה טרייה
איך
מבשלים הכל עד שהירקות מתרככים.
מרסקים בבלנדר או במוט חשמלי.
מגישים עם כוסברה קצוצה טרייה.