זאלטי – עוגיות צנוברים איטלקיות,

זאלטי.

קצר וקולע.

כך גם העוגיות האלה, קולעות לך לתוך הפה, לנשמה לחוש הטעם, להנאה.

הן מגיעות מצפון איטליה, מאזור וונטו, האזור הירוק והשופע של היינות המפורסמים והמצויינים של איטליה.

מהיר, קליל ומיוחד.

קמח התירס מעניק לעוגיה נגיסה אחרת, והצנוברים הם שיחוק על חלל (של האיטלקים…..לא שלי).

מה

150 גרם קמח לבן רגיל

150 גרם קמח תירס (לא פולנטה)

150 גרם חמאה בחום החדר

3 חלמונים

כפית אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר

קליפת לימון מגוררת

מעט ווניל

4 כפות צנוברים לא קלויים

6 כפות צימוקים כהים מושרים באלכוהול חצי שעה ומסוננים

טיפונת מלח

אבקת סוכר לבזיקה

איך 

הכי קל בעולם.

מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה את הקמחים ואת הסוכר, אבקת האפיה והמלח. מוסיפים את החמאה לקמח (אפשרי לתלוש חתיכות ביד אפשר לחתוך בסכין טרם התרככותה).

מערבבים את המרכיבים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלמונים, ווניל וקליפת לימון ולשים לבצק אחיד.

מוסיפים את הצימוקים ואת הצנוברים ומאחדים אותם לתוך הבצק.

אפשר ליצור עוגיות עגולות בידיים ואפשר לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של בערך חצי ס״מ, לחתוך גס עם סכין גדולה, אפשר גם לא סימטרי.

לאפות בתנור שחומם מראש 12 דקות בערך.

לצנן 20 דקות.

לאבק באבקת סוכר.

להתעלף.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הבולונייזה

לא חשבתם שאפקיר אתכם בחורף הזה ללא מתכון לבולונייז האולטימטיבי, נכון? לפני המתכון, אני רוצה לחפור לכם טיפ-טיפה רק שתבינו מאיפה המאכל המופלא הזה הגיע,

ניוקי רומאי

רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל. בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים. הניוקי הזה

טאראלי – כעכים מלוחים בסגנון נאפולי

את הטראלי האלה אפשר למצוא בכל מקום בנאפולי ובדרום איטליה בכלל. מדובר בכעכים קשים, מלוחים ומפולפלים שמועשרים בשקדים קלויים וזה טעים בטירוף. אפשר לנשנש אותם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.