לביבות ירק ושקדים

לא סוד שאני אוהבת ירקות ולא סוד שאני אוהבת קציצות.

עכשיו סגר. כולנו בבית. מה שאומר בעצם: לפחות שתי ארוחות ביום.

אחת מהן חייבת להיות קלילה, כדי שאפשר יהיה להמשיך ולעבוד מהבית והיום אני בוחרת לטגן קציצות ירק.ֿ

כלומר, לא חובה לטגן יש אפשרות גם לאפות בתנור, אני אוהבת מטוגן.

מהכמות הזו מתקבלות כ 20 קציצות בינוניות. ממש ארוחה לכל המשפחה.

תוספת השקדים בקציצה מוסיפה טעם שקדי נעים ומוסיפה גם חלבון למנה.

אבקת אפייה מקלילה את הקציצה.

מה

2 גזרים

1 בצל גדול

1 קישוא בינוני

1 בטטה בינונית

3 תפוחי אדמה

זר פטרוזיליה

2-3 שורשי כורכום טריים (לא הכרחי)

מלח, פלפל, צ׳ילי גרוס

ראס אל חנות או בהראט

6-7 ביצים

4-5 כפות שקדים טחונים

1 אבקת אפייה

שמן לטיגון

איך 

במג׳ימיקס או במגררת מגררים את הירקות גירור דק דק.

ממליחים עם מעט מלח ומניחים בצד למשך כחמש דקות.

סוחטים היטב.

הירקות מגירים כמות עצומה של נוזלים (בערך 2 כוסות!!!).

מחממים מחבת גדולה ומוסיפים שמן בגובה של כחצי ס״מ. הלהבה צריכה להיות על בינוני-נמוך.

לירקות הסחוטים מוסיפים את הביצים, התבלינים והשקדים.

מערבבים בידיים ויוצרים קציצה פחוסה לא עבה מידי. מוסיפים אותה לשמן החם ומטגנים כ-4 דקות מכל צד היטב.

מניחים בזהירות על נייר סופג וטורפים.

אפיה בתנור

מי שנמנע מטיגון מחמם תנור ל-180 מעלות.

מניח את הקציצות על נייר אפייה משומן ובידיים משומנות, ״מלטף״ כל קציצה גם מעל.

אופים את הקציצות בערך כחצי שעה בתנור שחומם מראש.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק עגבניות וטורטליני

סתם מרק עגבניות טעים להפליא, קליל ועשיר טעם שהגנבתי לתוכו טורטוליני. לפעמים במילוי בשר, לפעמים במילוי עוף והכי טעים בעיניי הוא המרק עם הטורטליני במילוי

כרובית צלוייה בסלסה של קיץ

כרובית צרובה בתנורֿ עם סלסה מרעננת וחמצמצה. טחינה ופיתה חמה ועבה לניגוב. מי צריך יותר מזה? מה כרובית קטנה מחולקת לפרחים 4-6 כפות טחינה גולמית

סלט סלמון מעושן מטריף

משוגעת על הסלט הנפלא הזה. משוגעת. אני מודה שאני משוגעת עליו בעיקר בגלל שאני מעשנת את הסלמון שלי לעצמי. אבל כל סלמון מעושן קנוי יעשה

שווקי אוכל בעולם

השווקים ואני אחד הדברים הראשונים שאני עושה בחופשות שלי בחול, זה להגיע לשוק האוכל המקומי, גם כזה שאין בו מסעדות, רק דוכנים וחנויות. ועדיף שיהיה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.