מרק גריסים מרוקאי

אמא אהבה לבשל לנו מרקים.

בחורף.

כל ערב היה מרק. בעיקר מרקי ירקות, קיטניות וגם מרק גריסים.

בערב שישי היה מרק חרירה.

את הגריסים אהבתי בעיקר, בגלל הטעמים החמצמצים של העגבניות ואת השילוב של הסלרי,ֿ

שבעיניי שום מטבח לא שווה בלעדיו.

ככה, פשוט, מרק גריסים של אמא.

20 דקות עבודה וטעם של ילדות בפה.

מה

1 כוס גריסים

2 ליטר מים רותחים או ציר עוף

מלח, פלפל, כורכום

שמן זית

3-4 עגבניות מרוסקות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות או כף גדושה מאוד של רסק עגבניות משובח

1 בצל מרוסק  או קצוץ דק מאוד

2 גבעולי סלרי קצוצים דק כולל הגבעול והעלים

איך

הכי פשוט בעולם.

לסיר מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל. מאדים את הבצל על להבה נמוכה כחמש דקות. לא משחימים.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה או שתיים.

מוסיפים את הסלרי ואת הגריסים.

מוסיפים את המים ואת התבלינים ומבשלים עד שהגריסים רכים והמרק מסמיך. בערך חצי שעה.

זהו.

קל, נכון?

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

רולדת מרנג הורססת

והיא נהדרת בכל עונה…ועם כל פרי. והמרנג הוא בדיוק ההיפך מכל מה שאנחנו מכירים: הוא צ׳ואי, רך בתוך וקראנצי מבחוץ ואין צורך להשגיח עליו או

ביאריץ ובאיונה

אנחנו מסיימים טיול בן שבועיים בדרום מערב צרפת.ֿ היינו בנורמנדי, ברטאני ובדורדון ההורס, עכשיו אנחנו בביאריץ, הערב נחזור בטיסה לפאריז. אנחנו מחליטים לנצל את היום

בולונייז ראגו עוף איטלקי

בולונייז – שהוא ראגו –  הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה. רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.