אמא אהבה לבשל לנו מרקים.
בחורף.
כל ערב היה מרק. בעיקר מרקי ירקות, קיטניות וגם מרק גריסים.
בערב שישי היה מרק חרירה.
את הגריסים אהבתי בעיקר, בגלל הטעמים החמצמצים של העגבניות ואת השילוב של הסלרי,ֿ
שבעיניי שום מטבח לא שווה בלעדיו.
ככה, פשוט, מרק גריסים של אמא.
20 דקות עבודה וטעם של ילדות בפה.
מה
1 כוס גריסים
2 ליטר מים רותחים או ציר עוף
מלח, פלפל, כורכום
שמן זית
3-4 עגבניות מרוסקות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות או כף גדושה מאוד של רסק עגבניות משובח
1 בצל מרוסק או קצוץ דק מאוד
2 גבעולי סלרי קצוצים דק כולל הגבעול והעלים
איך
הכי פשוט בעולם.
לסיר מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל. מאדים את הבצל על להבה נמוכה כחמש דקות. לא משחימים.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה או שתיים.
מוסיפים את הסלרי ואת הגריסים.
מוסיפים את המים ואת התבלינים ומבשלים עד שהגריסים רכים והמרק מסמיך. בערך חצי שעה.
זהו.
קל, נכון?