לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

מעבר לעבודה שהבצק של הלחמניות הללו טעים להפליא, קליל וריחני

הקליעה שלהן ממש יפה.

להגיש לחמניה כזו לכל אורח בתחילת ארוחה חגיגית, זו מחווה מקסימה לטעמי ומאותת לו:

טרחתי עבורך ואתה שווה את זה.

הקליעה לא מסובכת כלל ויש סרטון שמראה את התהליך.

מה 

2 כוסות קמח לחם

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס חלב חמים

1/2 כוס מים חמימים

כפית שמרים יבשים או 25 גרם טריים

2 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

חמאה רכה בחום החדר 50 גרם

ביצה טרופה למריחה

איך 

בקערת מערבל מוסיפים שמן, חלב ומים חמים, מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים מעט.

מוסיפים את הקמח ולשים 5 דקות.

מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים.

אם הבצק ממש דביק מוסיפים עוד מעט קמח.

הבצק שמתקבל נעים מאוד וחלק ואין צורך לקמח את המשטח.

מחלקים ל-18 כדורים. כל כדור מרדדים לאליפסה באורך של 15 ס״מ בערך.

כל לחמניה תורכב משלוש אליפסות.

על האליפסה הראשונה מורחים מעט חמאה, שכבה דקה ומניחים מעליה את האליפסה השנייה, מותחים את הבצק כך שיתאים לאליפסה שמתחתיו, מורחים שוב את האליפסה השניה עם מעט חמאה ומניחים מעל את האליפסה השלישית.

מותחים את הבצק לאורכו מעט ובעזרת סכין חותכים 2 חתכים לאורך. משאירים את החלק העליון מחובר.

קולעים צמה מהרצועות ומגלגלים את הצמה מלמעלה (כמו בסרטון).

מניחים בתבנית להתפחה.

מורחים ביצה טרופה ואופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות בערך 20 דקות או עד שהלחמניות שחומות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המימונה

הא לאלאלה מימונה…. בואו, התקרבו, עוד קצת בואו לקרוא מה היא המימונה. באמת. המימונה  אצל אמא תמיד היתה מיוחדת. כמוה. לאמא היה מוניטין של בשלנית

קישואים ממולאים בסגנון סורי

לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק. היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול. ברור שמיד

התיבולים והתבלינים

תבלינים  במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות: שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל. ויש גם את כל התבלינים

פיצת עוף משגעת ומהירה

פיצת העוף הזו נולדה מפיתה עיראקית שהתחילה להתייבש קצת. ההשראה באה מהמחמאר (או מסאחאן) מהמטבח הערבי שהוא גם סוג של פיצת עוף, שם משתמשים בעוף

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.