מעבר לעבודה שהבצק של הלחמניות הללו טעים להפליא, קליל וריחני
הקליעה שלהן ממש יפה.
להגיש לחמניה כזו לכל אורח בתחילת ארוחה חגיגית, זו מחווה מקסימה לטעמי ומאותת לו:
טרחתי עבורך ואתה שווה את זה.
הקליעה לא מסובכת כלל ויש סרטון שמראה את התהליך.
מה
2 כוסות קמח לחם
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס חלב חמים
1/2 כוס מים חמימים
כפית שמרים יבשים או 25 גרם טריים
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
חמאה רכה בחום החדר 50 גרם
ביצה טרופה למריחה
איך
בקערת מערבל מוסיפים שמן, חלב ומים חמים, מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים מעט.
מוסיפים את הקמח ולשים 5 דקות.
מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים.
אם הבצק ממש דביק מוסיפים עוד מעט קמח.
הבצק שמתקבל נעים מאוד וחלק ואין צורך לקמח את המשטח.
מחלקים ל-18 כדורים. כל כדור מרדדים לאליפסה באורך של 15 ס״מ בערך.
כל לחמניה תורכב משלוש אליפסות.
על האליפסה הראשונה מורחים מעט חמאה, שכבה דקה ומניחים מעליה את האליפסה השנייה, מותחים את הבצק כך שיתאים לאליפסה שמתחתיו, מורחים שוב את האליפסה השניה עם מעט חמאה ומניחים מעל את האליפסה השלישית.
מותחים את הבצק לאורכו מעט ובעזרת סכין חותכים 2 חתכים לאורך. משאירים את החלק העליון מחובר.
קולעים צמה מהרצועות ומגלגלים את הצמה מלמעלה (כמו בסרטון).
מניחים בתבנית להתפחה.
מורחים ביצה טרופה ואופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות בערך 20 דקות או עד שהלחמניות שחומות.