המאפה של בילבאו פסטל דה ארוס

אני מכירה את המאפה הזה בכל מיני וורסיות, אבל זו, אופיינית לאזור הבסקים הספרדיים ובעיקר לעיר בילבאו.

שם הם מתגאים שזה המאפה הכי טעים בעולם.

האמת, הם צודקים. ֿ

כלומר, זה ועוד עשרות, מאות אלפי מאפים טעימים מכל העולם.

העבודה הקשה בהכנת הפסטל דה ארוס מסתכמת בריפוד התבנית בבצק עלים.

משם, קצרה הדרך לטעם הגנעדן הזה.

הוא טעים חמימי, בחום החדר והוא טעים אפילו כשהוא קר מהמקרר, גם יומיים שלושה לאחר הכנתו.

פשוט מאפה מושלם.

אני אוהבת לאפות את הפסטלים בכלים אישים.

אפשר גם לאפות את הפסטל כעוגה שלמה אז יש צורך להאריך את זמן האפייה ל-50 דקות בערך.

מה

בצק עלים מרודד ודק

תבניות אישיות עגולות בקוטר של כ-7 ס״מ או אפילו תבנית של מאפינס

1/2 ליטר חלב אפשר לערבב חצי חלב חצי שמנת

2 ביצים גדולות

כפית תמצית ווניל אמיתית

חצי כוס סוכר+ 2 כפות

כוס קמח פחות כף גדושה

100 גרם חמאה רכה רכה רכה

חמאה לשימון התבניות

איך

חותכים את בצק העלים לעיגולים הגדולים מקוטר התבנית האישית ומרפדים את התבנית האישית כולל את הדפנות.

חותכים את העודפים.

מכניסים למקרר לקירור של 20 דקות בערך או למקפיא ל-5 דקות.

בינתיים, מקציפים במיקסר או במטרפת יד את החמאה והסוכר עד שמקבלים תערובת אוורירית והומוגנית.

מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, טורפים עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח ושוב טורפים.

מוסיפים את החלב ב-3 פעמים תוך כדי טריפה, וזאת על מנת למנוע גושים.

אם יש ספק, מסננים את התערובת היטב.

מתקבלת תערובת מאוד נוזלית וזה בסדר גמור.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מוציאים את התבניות מהמקרר וממלאים במילוי הנוזלי כמעט עד הסוף.

אופים בשליש התחתון של התנור במשך כחצי שעה או קצת יותר עד שפני המאפה שחום.

הבדיקה היא נעיצת קיסם בתוך המאפה, אם הקיסם יוצא נקי המאפה מוכן.

הערה במהלך האפייה המאפה תופח מאוד, לפעמים הוא מתפוצץ וזה בסדר ואופייני לתערובות שהן נוזליות ומכילות ביצים.

אחר כך התפיחה יורדת והמאפה מתיישר עם קו הבצק.

הבצק מתקבל קראנצ׳י ומתפצפץ והקרם נפלא וחלק בפה.

טעים להפליא.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

העוף הסיציליאני שלי

סיציליה ודרום איטליה בורכו בעצי הדרים מהטובים והטעימים בעולם כולו. הלימונים של סורנטו ואמלפי קוסט יצא שמעם למרחקים ובצדק. התפוזים של סיציליה למי שלא מכיר

ארוחת דגים וירקות מהירה וקלה

קונים דג, קולפים ירקות, מערבבים, מכניסים לתנור, אופים ועפים על ארוחה טעימה, קלילה ובריאה. מעט טחינה מעל המאפה, או ליד, כוס יין ולחם טוב. מי

תפוחי האדמה של הסטון

ראיתי בטיקטוק את הסרטונים להכנת תפוחי האדמה הנפלאים הללו וצחקתי נורא. מי שהמציא את הפטנט הגאוני הזה הוא לא אחר מהשף הבריטי המצחיק, המשוגע, היצירתי

תבשיל מנגולד וחומוס מרוקאי

אני לא משתגעת על קטניות. אמא שלי לא בישלה יותר מידי מהן. היה חומוס בקוסקוס, היה מרק עדשים בתשעה באב (אות וסימון לאבלות), היה פעם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.