וולוצ׳ה. מהר. באיטלקית.
פיצה וולוצ׳ה מהירה במחבת. יש חיה כזאת.
והיא אופיינית לצפון איטליה איזור טורינו. הפיצה שם עבה הרבה יותר מהפיצה הנפוליטאנית הנפלאה שאותה מכינים גם מהר, אבל בתנור עצים בוער.
הפיצה במחבת היא פתרון קלאסי לכל מי שאין לו זמן, אין לו תנור ואין לו כוח להתעסק עם פיצה.
המחבת עם המכסה הם סוג של ״תנור״ בתוכו מתבשלת הפיצה במלואה, האדים מרימים את בצק השמרים האוורירי והתוספות משלימות את הטעם הנפלא והידוע של פיצה איטלקית.
אפשר לקנות בצק שמרים ולהפשיר לפי הוראות יצרן והעבודה קלה פי מאה.
אפשר להכין בצק שמרים (מתכון בהמשך).
משם הדרך ממש קצרה.
את הפיצה כדאי להשלים באפייה בגריל לעוד 2 דקות ואז מתקבלת פיצה שחומה, קריספית ומבעבעת.
בואו איתי.
לחמש פיצות בקוטר של 20 ס״מ כל אחת (בערך)
מה
בצק שמרים מופשר חתוך לחמישה עיגולים בקוטר המחבת או בצק שמרים ביתי מתכון בהמשך
קופסת עגבניות מרוסקות
3-4 עיגולי מוצרלה פרוסים בינוני או 250 גרם מוצרלה מגוררת
4-5 עגבניות שרי פרוסות דק
3-4 כפות זיתים קצוצים ירוקים או שחורים
עלי בזיליקום
אורגאנוֿ
שמן זית
מלח, פלפל
לבצק שמרים ביתי
1/4 ק״ג קמח
כפית שמרים יבשים כפית סוכר
כף שמן זית
מלח
שליש- רבע כוס מים חמימים ( להתחיל בבע כוס ולהוסיף לפי הצורך).
מערבבים את הקמח, השמרים הסוכר ושמן הזית ומתחילים להוסיף את המים הפושרים בזהירות תוך כדי ערבוב.
לאחר שהבצק מתאחד לכדור מוסיפים את המלח. לשים בערך 10 דקות.
הבצק צריך להיות חלק ומעט דביק.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים.
לאחר ההתפחה מחלקים ל-5 כדורים ומרדדים אותם על משטח מקומח לקוטר המחבת.
לרוטב עגבניות (לא הכרחי לבשל אבל משדרג את הטעם).
בקלחת להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל ומעט שמן זית ולבשל על להבה בינונית כ-10 דקות לצנן.
אפשר לוותר על הבישול, אבל הבישול לדעתי מעדן את טעם העגבנייה.
אם לא מבשלים מתבלים כנ״ל אך לא מבשלים.
בישול הפיצה במחבת
מדליקים תנור על תוכנית גריל בחום הגבוה ביותר.
מכינים תבנית עם נייר אפייה בצד.
על להבה נמוכה מחממים את המחבת מכוסה.
כשהמחבת חמה מעבירים דיסק בצק ומסדרים יפה על המחבת. מכסים ומבשלים במשך 2 דקות.
מרימים את המכסה, ומורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינה באופן לא מוגזם, מפזרים זיתים, פרוסות עגבנייה ועלי בזיליקום.
בוזקים מעל הכל אורגאנו ומזליפים מעט שמן זית.
מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 3 דקות.
בשלב זה הפיצה מוכנה מבעבעת והצבק קריספי מלמטה. אפשר לאכול אותה.
אני ממליצה להשקיע עוד 2=3 דקות ולהכניס אותה מתחת לגריל להשחמה סופית.
להשתגע.