בשר בצלפים ופטרוזיליה מטבח מרוקאי

יש נתח בשר אחד שאהוב מאוד על הישראלים והיה מאוד אהוב על אמא שלי.

היא בישלה את הנתח בשלמותו. הכניסה למקרר ללילה שלם ולמחרת היתה פורסת אותו דק וסימטרי והנתחים היו

הולכים אחר כבוד לרטבים שונים : ירקות שורש ויין, פטריות, פטרוזיליה ושום או צלפים.

שיטת בישול נתח הבשל מאוד פשוטה:ֿ מטגנים את הבשר ומבשלים אותו במשך שעתיים, מצננים ופורסים ואחר כך מעבירים לרוטב כאמור.

הבשר והצלפים הם שילוב מנצח והטעמים הנפלאים של הילדות אהובים מאוד אצלינו בבית.

הכנת הבשר לפני הרוטב

 

מה

נתח בשר צלי כתף מספר 5 במשקל של 1.5 ק״ג

3-4 כפות צלפים בחומץ או במלח (במלח יש להשרות במים ולשטוף)

4-5 שיני שום גדולות פרוסות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

שמן זית

מלח ופלפל שחור

כורכום

1.5 ליטר מים רותחים

עלי דפנה

איך

מחממים סיר נוח וכבד על להבה חזקה  ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את הנתח הגדול והשלם ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים (ראו סרטון).

מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר , מוסיפים עלי דפנה, ומעבירים לבישול מכוסה, על להבה נמוכה במשך כשעתיים.

מצננים, מסננים את הציר מהבשר ומקררים במקרר כמה שעות או לילה.

שומרים את ציר הבשר.

לאחר שהבשר הצטנן דיו פורסים אותו לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס״מ בערך ומסדרים את פרוסות הבשר בסיר רחב ושטוח.

מערבבים את ציר הבשר עם התבלינים ושופכים על הבשר.

מפזרים מעל את הצלפים, הפטרוזיליה והשום, מוסיפים עוד מעט שמן זית ומבשלים עוד כשעה או עד שהבשר רך רך, על להבה נמוכה ומכוסה.

התוצאה שצריכה להתקבל היא: פרוסות בשר מבושלות היטב ורכות מאוד עם רוטב מצומצם וטעים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המקרונים של סיינט אמיליון

סיינט אמיליון הוא כפר משגע משגע באיזור בורדו. הוא ידוע בעיקר בשל היינות הנפלאים שלו. הכפר כולו מוקף כרמים והיינות המופקים שם ידועים בכל העולם.

ריבת תפוזים של אמא

את הריבה המדהימה הזו, אמא נהגה להכין לכבוד החגים. לכבוד פורים, לכבוד ראש השנה ובעיקר לכבוד המימונה, שאז עמד מסדר ארוך ומשגע של שלל ריבות

מוסר ים ברוטב זעפרן

פעמיים בשנה בישלו אצל אמא שלי דגים מרוקאים ללא פפריקה. קראנו להם ״דגים צהובים״. צהובים כי היא הוסיפה להם כורכום או זעפרן. בראש השנה היא

I AM אמסטרדם

אחד הדברים הראשונים שמכים בך באמסטרדם זה השקט שלה. אחרי פריז, לונדון, ניו יורק ותל אביב, העיר הזו שקטה. יחסית, בכל זאת עיר. ועדיין, תחבורה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.