תפוחי אדמה קריספיים בסגנון צרפתי

האמת שהתלבטתי קשות.ֿ

יש לי שומן אווז במקרר, אני מבשלת איתו קונפי אווז (בהזדמנות אסביר מה זה)

ונורא רציתי לטגן את תפוחי האדמה הללו בשומן אווז. כי זה מה שעושים בדרום צרפת.

אבל משהו עצר אותי, בכל זאת, שומן אווז, מטוגן.

לא שבצרפת אני לא זוללת אותם במלוא פה, מתוך ידיעה שהם מטוגנים בשומן אווז.

יאללה, ערבבתי שמן זית ושמן תירס וטיגנתי.

יצא מהמם ובלי נקיפות מצפון.

מה

4 תפוחי אדמה דזירה בינוניים מבושלים עם הקליפה ומצוננים לילה במקרר.

1/3 כוס שמן זית+תירס או לאמיצים שבכם 1/4 כוס שומן אווז (טעים להפליא)

מלח, פלפל

2 שיני שום כתושות

פטרוזיליה קצוצה

איך 

לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של בוהן.

למחבת נון סטיק להוסיף את השמן ולחמם אותה על הלהבה הגדולה ביותר בחום הגבוה ביותר.

להוסיף את תפוחי האדמה הקרים והחתוכים ולהשאיר כשלוש דקות.

תחתיתם נצרבת יפה.

עכשיו אפשר עם מרית גמישה להתחיל ולערבב אותם בתוך השמן.

כך מטגנים כ-10- דקות עד שתפוחי האדמה נצרבים יפה ומקבלים גוון שזוף מגרה וקליפה קריספית.

אפילו הקליפות שלא טרחנו להסיר מיטגנים ונעשים קריספיים.

דקה לפני שמורידים מהאש, מוסיפים את השום ומטגנים דקה.

מורידים, מוסיפים פטרוזיליה.

זה טעים להפליא, קצת מזכיר צ׳יפס מטוגן שמתובל בשום ופטרוזיליה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמניות חלב רכות רכות

אין לי הרבה מילים להכביר על הלחמניות האלה. כל מה שאומר, יישאר בגדר אמירה. אפשר להציץ בסרטון ולראות את הרכות המטורפת, הצבע הנפלא ואם נעצום

דגים מרוקאים של אמא שלי

בכל יום שישי בערב, שירה אחת מאחדת את כל הבתים המרוקאיים : דג מרוקאי וחלה. והיום, גם לא את הבתים המרוקאים, כי הדג המרוקאי ביום

קנלוני כרישה

טוב זה מתכון משוגע. קצת התעסקות אבל משו משו. וגם נורא יפה וחגיגי. מה כרישה טרייה 300 גרם בקר טחון (או עוף או הודו) מלח,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.