כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות.
נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו.
באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות סלט שמורכב מכל המוצרים העונתיים והנפלאים של דרום צרפת בקיץ.
נכון הוא שהסלט מחייב ביצה קשה, טונה ושעועית ירוקה, אבל פה מתחילים להתפזר הסגנונות:
במקום אחד אכלתי סלט ניסואז עם אורז לבן (!), במקום אחר הוסיפו לו גזר מגורר ובהזדמנות אחרת הוסיפו לו סלקים מבושלים פרוסים, יש האוהבים להוסיף לו מלפפון חמוץ ויש האוהבים להוסיף לו מלפפון ירוק.
אני אוהבת את הגרסה הזו שהיא טעימה, משביעה כארוחה שלמה ויפה להגשה.
אחד המרכיבים העיקריים בסלט היא הטונה (או אנשובי).
אני מעדיפה להכין את הטונה בעשייה ביתית ומשתמשת בטונה מקופסה רק כשאין לי טונה ביתית.
למתכון הטונה הביתית טונה בהכנה ביתית.
מה
250 גרם טונה
20 תרמילי שעועית ירוקה (עדיף דקים וטריים אם אין אפשר גם קפואים)
20 עגבניות שרי אדומות אפשר לחצות אותן
15 זיתי קלמטה
1 חסה מסולסלת ירוק סגול חתוכה גס
6-7 תפוחי אדמה קטנים סגולים (אפשר גם לבנים)
3 ביצים
אופציונלי: בצל סגול
רוטב לסלט : כף חרדל, 2 כפות חומץ בן יין 1 כף מיץ לימון, מלח ופלפל, 1/3 כוס שמן זית.
לנער היטב ולטעום. אפשר למתן את החמיצות בהוספת כף או שתיים של מים.
אפשר גם להוסיף שן שום מגוררת.
איך
תפוחי אדמה לבשל במים רותחים עד שמתרככים, לצנן, לקלוף ולחתוך לחצי.
ביצים לבשל בסיר מים רותחים עם מעט מלח 7 דקות בדיוק ולהוציא לתוך מים קרים. לצנן, לקלוף ולחתוך ל-2.
חסה לשטוף, לייבש, לקצוץ גס.
עגבניות לשטוף, לייבש לחתוך לחצי.
טונה מקופסא מסוננת או טונה ביתית (קישור למתכון למעלה)
שעועית ירוקה להרתיח מים עם מלח ולחלוט במשך 2-3 דקות, להעביר למים קרים. לסנן ולייבש.
בצל סגול אופציונאלי. בצל קטן קלוף וחצוי לשניים ופרוס דקיק.
אני אוהבת להגיש את הסלט שלי מפורק אבל אפשר גם לסדר אותו בשכבות ועל פי צבעוניות המרכיבים.
אפשר להכין את הסלט ולשמור במקרר כמה שעות ואת הרוטב למזוג מעליו, דקות ספורות לפני הארוחה.