לא האמנתי כמה קל להכין טונה ביתית.

בבית אנחנו משמתמשים יחסית הרבה בטונה.

הטונה ״סותמת״ לי הרבה חורים.

סלט מהיר של טונה, מלפפון חמוץ ותירס ולעבודה או ארוחת ערב קלה כשאין דבר מה אחר בנמצא.

מטונה אני גם מכינה קציצות מטוגנות, או קציצות טונה ברוטב וגם מכינה מאכלים כמו הויטאלו טונאטו.

מדובר במאכל איטלקי משגע של פרוסות בשר עגל, שבושל ארוכות ונפרס דק דק ומעליו – רוטב טונה חמצמץ משגע. (יום אחד עוד אכתוב מתכון לזה).

וכמובן שהיא נהדרת, נהדרת בסלט ניסואז קיצי ומרענן . למתכון הניסואז  סלט ניסואז.

קיצר, טונה זה אחלה.

והטונה הביתית – הכי אחלה שבעולם.

1/2 דקה עבודה וההבדלים תהומיים.

מה

פרוסת דג טונה אדומה 250 גרם בערך

אפשרי גם לקחת פילטים של טונה מדגים שונים ממשפחת הטונה למשל דג פלמידה.

מים בסיר ביחס של כוס מים + 2 כפיות מלח. מליחות המים צריכה להיות כמו של ים.  איך

הכי פשוט בעולם.

מרתיחים בסיר את המים והמלח, וכשהמים רותחים מוסיפים בזהירות את הטונה ומבשלים בערך 1/4 שעה.

משאירים את הטונה להצטנן במים.

מסננים את הטונה ומוסיפים לה כל טעם שאוהבים: שמן זית, עשבי תיבול, שום, וכמובן לסלט ניסואז שהקישור למתכון שלו למעלה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

גאטו באסק – עוגה מהבאסקים

גאטו באסק. כך נקראת העוגה האלוהית הזו. העוגה מהבאסקים. איזור שנע בין צפון ספרד לדרום צרפת והוא מופלא ויפהפה ויש לי פוסט שלם שכתבתי עליו

רטטוטי חגיגה פרובנסאלית

רטטוי. מילה אחת שמגלמת בתוכה עולם שלם של טעם, צבע, שמש בוהקת וירקות של קיץ. רטטוי. כל הטוב בדרום צרפת ומזרח התיכון, נכנס למחבת ויוצא

גרטן תפו״א צרפתי במחבת

ה pommes boulangere gratin זו אחת המנות המפורסמות ביותר בעולם. היא מגיעה מליון, מרכז צרפת שהיא מרכז קולינארי מרכזי בארץ הטובה הזו. היא נקראת כך,

פסטלה ג׳ירוס מפוארת

ג׳ירוס, אני מאמינה כל ישראלי כבר מכיר, הוא השווארמה היוונית. גלגל חמים של בשר מתובל מסתובב ומשחים, נפרס דקיק ומונח על פיתה עבה, עם בצל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.