כרוב.

הרבה שנים היה הירק הזה זנוח, מושפל, חסר ערך והערכה, עד שגילו שומרי המשקל למיניהם

שהוא דל בקלוריות וורסטילי לבישול, אינספור אפשרויות ודרכים, טרי, מבושל, ממולא, צלוי כבוש…

תמיד אהבתי כרוב, מכל הממולאים בעולם כרוב ממולא. הוא האהוב עליי ביותר.

מכל מקום, מדובר בתבשיל טבעוני, צמחוני שהכנתו מצחיקה אבל בישולו ארוך, לכן, אם יש לכם

משו בתנור, תחבו לתוכו גם את הכרוב.

אני הכנתי אותו עם עוף צלוי בסיר ברזל, כך עבד התנור 2-3 עד ששניהם יצאו משם מהממים.

מה 

כרוב אחד בינוני חתוך ל6 או 6 לשמור על הצורה בעזרת הלב

כף מייפל

3-4 כפות סויה

טיפונת מלח

פלפל שחור

3-4 כפות שמן זית

מעט צילי

(אולי אולי חצי כוס מים…מוסבר בהמשך).

איך

בסיר רחב ונוח שייכנס לתנור להוסיף שמן זית, לחמם ולהוסיף את הכרובים, לצרוב קלות משני הצדדים.

להוסיף את יתרת המרכיבים (למעט המים), להרתיח ולהכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות.

אחרי שעה להפוך את הכרובים בתוך הרוטב ולהחזיר לתנור לעוד שעה שעה וחצי.

אם הנוזלים התאדו לגמרי להוסיף כחצי כוס מים.

להוציא ולהגיש חם או קר, אני אכלתי אותו עם יוגורט קר.

היה מהמם.

אם לא בא לכם להכניס לתנור אפשר להמשיך ולבשל על להבה מאוד קטנה עד שהכרוב שחום ורך.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיר פרסי שמח

אורז פרסי במלוא הדרו, מבושל עם עוף רך רך רך עד שהעצמות נמסות. אפשר לבשל את האורז ללא העוף ויתקבל תבשיל טבעוני ואפשר לבשל את

חלת יום הכיפורים

כל חג והמאכלים שלו. כל חג והלחמים שלו. כל חג והחגיגה שלו – ככה אצל אמא שלי. אהובת ליבי. ובכיפורים : חלה שחומה וריחנית שמכמינה

תפוחי אדמה של השמחות

מהירֿ, קליל, פריך, שחום, מתפצפץ בפה ומטריף. תפוחי אדמה של השמחות. הכל במחבת אחת לוהטת שתרקד על להבה בינונית-גבוהה כל הדרך עד הטעם המושלם. מה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.