עוף בגריל בסיר ברזל כבד

מכירים את העוף בגריל? השחום הטעים הזה שהעור שלו מתפצח והטעם שלנו נהדר?

יש לי פה בבלוג עוף קיץ מפרובאנס….. הנה המתכון.

עוף קיץ מפרובאנס

אז את העוף ההוא הכנתי הפעם בסיר ברזל יצוק.

מה אגיד? שיחוק. אין עשן, אין שמן שניתז בדפנות התנור אבל יש סיר ברזל יצוק שצריך לרחוץ היטב אחר כך.

אז מה היה לנו שם?

מה 

עוף שלם – אני השתמשתי בלולו מפורק כל החלקים, אפשר גם להחליט על חלקי עוף אחרים

כוס שלמה ודחוסה של עשבי תיבול קצוצים – אני השתמשתי מהגינה: נענע, בזיליקום, רוזמרין, מרווה, פטרוזיליה.

לימון שלם מקורצף פרוס דק וקוביות קטנות (להוציא את הגלעינים)

4-5 שיני שום קצוצות דק דק דק

מיץ מלימון שלם

3-4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

3-4 ניירות פרגמנט גדולים

סיר ברזל יצוק

איך

להשרות את חלקי העוף עם כל התבלינים, לערבב היטב ולהניח בצד, אני הנחתי 6 שעות, אפשר פחות אפשר יותר.

להכניס לתנור סיר ברזל או סיר כבד אחר. לחמם תנור ל 180 מעלות,

אחרי 20-30 דקות להוציא את הסיר בזהירות ולרפד, ב ז הי ר ו ת – את הסיר בניירות הפרגמנט.

לסדר את חלקי העוף בתוך הנייר, לשפוך מעל את כל הרוטב וחלקי הלימון, לכסות עם קצוות הנייר, לכסות במכסה

ולהחזיר לתנור לשעה וחצי.

אחרי שעה וחצי להרטיב את חלקי העוף ברוטב שנצבר בתחתית הסיר ולהחזיר לתנור לעוד חצי שעה.

תקשיבוווווו העצמות מתפרקות. מתפרקות מרוב שהוא רך ועסיסי.

להסיר את המכסה – בזהירות – ולהשחים את העוף.

להתעלף.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

עוף בגריל בסיר ברזל כבד

מכירים את העוף בגריל? השחום הטעים הזה שהעור שלו מתפצח והטעם שלנו נהדר? יש לי פה בבלוג עוף קיץ מפרובאנס….. הנה המתכון. עוף קיץ מפרובאנס

בורדו עיר היין והחיים הטובים

בור-דו-x איזו עיר, יאללה שלכם. החברים הצרפתים שלי אומרים, שבורדו עכשיו מתעוררת לתיירות פנים חזקה ונחשבת לעיר המתוירת השנייה אחרי פריז. בשני העשורים האחרונים עשתה

דג ים איטליאן סטייל

דג ים, עדיפות לדג לבן אבל כל אחד וטעמו הוא. מהיר במחבת, טעים וקליל. מתאים בעיקר לימות הקיץ החמים שמתרגשים עלינו לטובה. מה  קוביות בגודל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.