שבלולי לחמא בעג׳ין, מהמטבח הטורקי המפואר.

כמובן שהלחמא המקורי נעשה על בצק שמרים דקיק והוא אלוהי (יש מתכון באתר).

אבל זה מתכון שהוא כל כך פשוט וכל כך מביך.

מהיר, קל ומתפצח.

 

מה

חצי פלפל אדום

מעט צ׳ילי

כפית רסק עגבניות

חצי בצל קטן

2 שיני שום

מעט ענפי פטרוזיליה

כף שמן זית

מלח, פלפל

כף רכז רימונים

250 גרם בשר בקר טרי טחון

יריעת בצק עלים מוכנה (מלבנית) בגודל של 30×40 סמ.

איך 

במג׳מיקס או בלנדר לרסק את כל החומרים לריסוק עדין (לא מחית) למעט הבשר ובצק העלים.

לסחוט את התערובת היטב ולהיפטר מהנוזלים שבה (יש המון).

לערבב אותה עם הבשר הטחון, להמליח ולפלפל בהתאם.

לחמם תנור ל 200 מעלות.

לפרוס את בצק העלים ולשטח את התערובת על הבצק לגלגל לשבלול ולחתוך לרצועות בעובי של 1 סמ.

להניח על תבנית, לשטח בידיים ולאפות בערך 30 דקות עד שמזהיב.

זהו. קל נכון?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים. האמת…. בצדק. סינטה קרמל בתבלינים להכנת הקרמל 1 קרמל ביתי (מתכון

טירמיסו מלך הקינוחים האיטלקיים

לא מאמינה שיש מישהו ביקום שלא מכיר את  הטירמיסו. (טוב אולי איזה שבט נידח באמזונס או בלב אפריקה). בכלל, רוב המסעדות שנפתחות ברחבי העולם והן

סרדינים כבושים של קיץ   דמיינו חוף ים, התיכון, ברביירה הצרפתית או בחוף הילטון בתל אביב, בנהרייה או בחיפה, כוס יין צוננת, פרוסת לחם חמימה

העוף הסיציליאני שלי

סיציליה ודרום איטליה בורכו בעצי הדרים מהטובים והטעימים בעולם כולו. הלימונים של סורנטו ואמלפי קוסט יצא שמעם למרחקים ובצדק. התפוזים של סיציליה למי שלא מכיר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.