מעדן דגים בסגנון איטלקי

הפשטות של המטבח האיטלקי היא סוד הקסם שלו.

גם המנה הזו פשוטה פשוטה ומבוססת על יסודות הברזל של המטבח האיטלקי: עגבניות, צלפים, זיתים, שום ושמן זית.

מי צריך יותר מזה?

ההכנה כל כך פשוטה ומהירה וזה באמת הופך אותה למנה מנצחת.

מה

2 פילטים של דג לבן (אני השתמשתי בסול והסרתי את העור)

מלח, פלפל

2-3 כפות קמח

שמן זית

מיץ לימון (2-3 כפות או לפי הטעם)

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (עם אופציה למעט נענע קצוצה גם)

2 שיני שום פרוסות

10 עגבניות שרי חצויות

2 כפות זיתי קלמטה מגולענים

1 כף צלפים בחומץ

אופציונאלי : 1/4 כוס יין לבן

מחבת נון סטיק רחבה ונוחה

איך

לתוך המחבת להוסיף 2-3 כפות שמן זית ולחמם על להבה בינונית.

בינתיים מפלפלים וממליחים את הדגים וטובלים אותם בקמח משני הצדדים, מנערים היטב ומטגנים דקה או שתיים מכל צד, תלוי בגודל ועובי הדג. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים יחד עם הדגים.

בשולי המחבת וליד הדגים המיטגנים, מוסיפים את השום ומטגנים גם אותו, מוסיפים את הזיתים, צלפים ומחצית מהפטרוזיליה.

לאחר שהופכים את הדג מוסיפים את היין ומאדים על להבה גבוהה.

מנמיכים ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט, העגבניות מטוגנות מעט וכל הרוטב עוטף את הדגים.

טועמים ומתקנים תיבול, בוזקים מעל את יתרת הפטרוזיליה וסוחטים את מיץ הלימון.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

דג ים איטליאן סטייל

דג ים, עדיפות לדג לבן אבל כל אחד וטעמו הוא. מהיר במחבת, טעים וקליל. מתאים בעיקר לימות הקיץ החמים שמתרגשים עלינו לטובה. מה  קוביות בגודל

לחמניית קרוואסון הונגרי מפתיעה

לא יודעת איך שכחתי מהלחמניות המיוחדות הללו. אכלתי אותן בארוחת הבוקר במלון בבודפשט וההפתעה היתה גמורה: מלוחות, עם קימל מעל ומכילות: פירה תפוחי אדמה והן

פסטיאס די בקלאו – קרוקט דגים פורטוגזי

בפורטוגל, ספרד, יוון ואיטליה משתמשים בדגים מומלחים שנקראים בקלאו. הדגים שימשו מלחים ונוסעים בדרכים ובימים שלא היו מקררים או שימורים. את הדגים המומלחים סחבו בתרמילם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.