מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך?
שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ
(טוב, גם לא עכשיו) אבל בשילוב של לימון וריזוטו זה מאכל אלוהי. אלוהי.
האמת… אני חושדת שזה בזכות הלימון, שהוא אהבה גדולה.
אין צורך לפחד להכין ריזוטו זה באמת לא כזה מסובך, 20 דקות וזהו.
כדאי קודם לקרוא את המדריך שלי לריזוטו ואחר כך לעבור למתכון הזה.
המדריך לריזוטו כאן
ואז הריזוטו עם האספרגוס והלימון.
הכנה
קוטמים את כותרת האספרגוס (בערך 4-5 ס״מ), חותכים לאורך שוטפים ומניחים בצד.
קוטמים את החלק התחתון והקשה של האספרגוס (בערך 5-6 ס״מ) ומניחים בצד.
את החלק האמצעי קולפים באמצעות קולפן חותכים לטבעות בעובי 1 ס״מ ומניחים בצד.
מה
1 כוס אורז ארבוריו או אחר לריזוטו
ציר המורכב מ: קליפת האספרגוס, החלקים התחתונים, בצל גדול, גזר גדול, חתיכת סלרי וקליפת לימון צהוב – בערך 5 כוסות ציר שרותח ומבעבע חצי שעה
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
שמן זית, חמאה, גבינת פרמז׳ן מגוררת
מלח, פלפל
לימון צהוב גדול – הקליפה לציר מיץ מחצי לימון לריזוטו
פרמז׳ן חצי כוס מגורר גס
1/2 כוס יין לבן יבש
חמאה 50 גרם קוביות קרות
איך
מטגנים בצל עם שמן זית ואת טבעות האספרגוס, מוסיפים מעט מלח ומטגנים בערך 7-8 דקות.
בסיר נוח מוסיפים שמן זית מעט ומעט חמאה ומוסיפים את האורז, מטגנים על להבה בינונית בערך 5 דקות.
מוסיפים את היין הלבן מאדים.
מתחילים להוסיף את הציר, כל פעם מצקת אחת אחר השנייה.
בישול הריזוטו אורך כ 15-18 דקות (תלוי ברכות האורז, אני מעדיפה שהוא נגיס מעט ולא רך לגמרי).
אחרי 12 דקות בישול מוסיפים את טבעות האספרגוס והבצל וממשיכים לבשל.
אחרי 15-1 דקות מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להטמעתה בריזוטו.
מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון והגבינה מערבבים היטב. מוסיפים את הכותרות החתוכות ומערבבים שוב.
מתקבלת תערובת קרמית עם ניחוח נפלא של לימון.
טועמים ומתקנים טעמים, מכסים למשך 5 דקות.
מגישים וזולפים מעל שמן זית.