סלט גריסי פנינה של קיץ

בעצם הסלט הזה מבוסס על שני סלטים שונים שאכלתי בשתי מסעדות מצויינות.

באחת מהן הוסיפו את היוגורט והגריסים בתיבול אחר, ובשני תיבלו במשמשים וירק.

הכל ביחד נתן לי תחושה של חגיגת קיץ אחת גדולה בפה.

אם היו שואלים אותי מה ישראלי בעינייך הייתי עונה: זה. הסלט הזה הכי ישראלי בעיניי.

מנה ראשונה, בראנצ׳ית, ערב קלילה או סתם לקחת לעבודה.

אחלה סלט בכל שעה של היום.ֿ

מה

כוס גריסי פנינה מבושלים כשהם עדיין נגיסים וקראנצ׳יים (הסבר לבישול בהמשך)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס נענע קצוצה

רבע כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)

2 כפות זיתי קלמטה קצוצים

2 כפות משמש מיובש קצוץ לרצועות

1 פלפל חריף קצוץ

חצי כוס גרגרי רימון

2 כפות שבבי שקדים קלויים וקצוצים/אגוזים/פיסטוקים/קשיו

לרוטב: מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל שחור, שמן זית

רוטב היוגורט:

2 מיכלים של יוגורט שמן 5-10 אחוזי שומן

מעורבב עם מעט מלח, פלפל שחור, כף שמן זית

להגשה: מערבבים את רוטב היוגורט ומורחים תחתית של צלחת הגשה גדולה.

מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומניחים על היוגורט.

יוצאים בצהלולים. כי זה טעים פצצות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפה ירק טוסקני Torta d'erbe

לאיטלקים יש המון ירוקים כמו תרד, סוגים שונים של גבעולי סלק, עלי לפת וכל מיני ירוקים שלעיתים הם מרירים. בד״כ בעונה הם חולטים אותם במים

התיבולים והתבלינים

תבלינים  במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות: שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל. ויש גם את כל התבלינים

מוס השוקולד של אנה

אנה היא מורה לגיאוגרפיה שגדלה בגטו היהודי שברומא. אנה היא גם מאמא איטלקיה טיפוסית, שמבשלת בבית, מדברת כמו מאמא וכל שפת הגוף שלה היא מאמא.

עוגת תפוחים הולנדית קלאסית

מאוד אוהבת עוגות תפוחים. וגבינה. בארצות אירופה הקרות, גרמניה, אוסטריה והולנד העוגה הזו מככבת בווריאציות שונות. האוסטרים מתמקדים בשטרודל והגרמנים וההולנדים באפויות, עם קראסט נהדר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.