סלט גריסי פנינה של קיץ

בעצם הסלט הזה מבוסס על שני סלטים שונים שאכלתי בשתי מסעדות מצויינות.

באחת מהן הוסיפו את היוגורט והגריסים בתיבול אחר, ובשני תיבלו במשמשים וירק.

הכל ביחד נתן לי תחושה של חגיגת קיץ אחת גדולה בפה.

אם היו שואלים אותי מה ישראלי בעינייך הייתי עונה: זה. הסלט הזה הכי ישראלי בעיניי.

מנה ראשונה, בראנצ׳ית, ערב קלילה או סתם לקחת לעבודה.

אחלה סלט בכל שעה של היום.ֿ

מה

כוס גריסי פנינה מבושלים כשהם עדיין נגיסים וקראנצ׳יים (הסבר לבישול בהמשך)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס נענע קצוצה

רבע כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)

2 כפות זיתי קלמטה קצוצים

2 כפות משמש מיובש קצוץ לרצועות

1 פלפל חריף קצוץ

חצי כוס גרגרי רימון

2 כפות שבבי שקדים קלויים וקצוצים/אגוזים/פיסטוקים/קשיו

לרוטב: מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל שחור, שמן זית

רוטב היוגורט:

2 מיכלים של יוגורט שמן 5-10 אחוזי שומן

מעורבב עם מעט מלח, פלפל שחור, כף שמן זית

להגשה: מערבבים את רוטב היוגורט ומורחים תחתית של צלחת הגשה גדולה.

מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומניחים על היוגורט.

יוצאים בצהלולים. כי זה טעים פצצות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

צ׳יינה טאון בבנגקוק

מסלול ברגל: 1.7 ק״מ. היום הוא יום הצ׳יינה טאון. פיח, רעש, המולה, זיהום אוויר, ריחות, טוקטוקים שועטים, סכנת נפשות. עושר תרבותי, צבעים, אקזוטיקה, ריחות, טעמים, אוכל

קוסקוס מרוקאי של אמא שלי

קוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי מובהק. אבל ראיתי קוסקוס גם בנפולי ובסיציליה. יש הבדל מהותי בין הקוסקוס המרוקאי לבין זה הטריפוליטאי והטוניסאי. האחרונים הם גרגרים

זיתים כבושים

זיתים שום זית קנוי לא ישתווה לזית שכבשו בבית. בזמן שהזיתים המתועשים עוברים תהליך מזורז כדי לכבוש אותם, הזיתים הביתיים עוברים תהליך שהטבע התכוון לו.

עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה.  זהו. כל מילה תהיה פה מיותרת. בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.