הסלט הזה נ ה ד ר. הוא מרשים ומיוחד ומתאים כארוחת ערב, כמנה ראשונה או כמנה נוספת במזנון סלטים.
מה
ארטישוק משומר
ירקות שונים (בהמשך)
בצל מוחמץ
4 כפות זיתי קלמטה ללא חרצנים
רוטב יוגורט
2-3 כפות פרמז׳ן מגורר
פטרוזיליה קצוצה מעל
לרוטב:
3 מיכלים של יוגורט 200 גר
2 שיני שום מגוררות
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
מעט מלח.
2 כפות זיתי קלמטה קצוצים דק דק
מעט צ׳ילי
1 כף בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים דק.
להניח בצד
לבצל המוחמץ
1 בצל סגול אדום בינוני פרוס חצאי עיגולים דק דק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
2 כפות חומץ
לערבב היטב בידיים, לשים בצד.
לארטישוקים
צנצנת ארטישוקים משומרים .
מסננים את הנוזלים חוצים את הארטישוקים לשניים או ארבע אם גדולים ובמחבת עם מעט שמן זית צורבים אותם היטב.
מניחים בצד.
לסלט
2 כוסות עגבניות שרי מכל הצבעים שטופים וחתוכים לחצי
2 מלפפונים צעירים חצויים לאורך ופרוסים לחצאי עיגולים דקים
2 כוסות עלי ארוגולה או חסה מסולסלת עדינה מפורקת (ירוק וסגול)
4-5 צנוניות פרוסות דק דק
1 פלפל צ׳ילי פרוס דק
1 אבוקדו קלוף חצוי ופרוס
הרכבה
מורחים את רוטב היוגורט בתחתית הקערה הגדולה או בקעריות אישיות.
מפזרים מעל את החסות, העגבניות, המלפפונים והצלפים. מפזרים את פרוסות האבוקדו מעל.
משבצים את זיתי הקלמטה ואת הארטישוקים הצרובים.
מפזרים מעל את הבצל המוחמץ.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ופרוסות צ׳ילי דק.
מאבקים באבקת פרמז׳ן.
מגישים ומתעלפים.
אני מגישה אותו עם מקלות פרמז׳ן נפלאים מתכון פה. מקלות פרמזן