אך רחל רחל…מקסימה, עדינה, ביישנית ונחבאת לכלים, כך הכרתי אותה אז, כשהיינו אמהות צעירות, בבניין חדש, שאפילו את החצר עדיין לא סיימו. סימני טיח ואבנים זרוקות, בלי גינה ושביל מסודרים, אבל אנחנו שם, בבית, מקשקשות, נפגשות, מחליפות מתכונים ושמחות…עד ש…
שהיא ילדה וחטפה דיכאון לידה… ואני לא ידעתי בכלל מהזה דיכאון לידה ולא ידעתי מה קרה לה ולמה היא מתחרפנת לי מול העיניים, צועקת עליי טורקת לי דלתות בפנים, מקללת.
רחל היתה ממוצא פרסי ובשלנית מהממת. אוכל פרסי ביתי חם ומלא בניחוחות אקזוטיים. רחל היתה סגורה בבית רוב היום, מטפלת בילדיה הקטנים ומרצה את בעלה השוביניסט.
המון שנים חלפו מאז ואני מקווה שטוב לה לרחל, שהיתה אישה טובה ופשוטה ובשלנית על.
רחל גם לימדה אותי את הגונדי הטעים המנחם הזה.
מה
לקציצה
1/2 ק״ג חזה עוף טחון דק
כוס קמח חומוס טחון
כפית הל טחון
כפית כמון טחון
מלח, פלפל שחור
מעט כורכום
2 בצלים גדולים מרוסקים היטב (בבלנדר או במגי׳מיקס) עם הנוזלים
2 כפות שמן – ללוש היטב היטב ולשים בצד למנוחה קצרה.
למרק
2 כרעיים של עוף (או גרונות) או בכלל בלי חלקי עוף (הם רק יוסיפו את הטעם העדין של מרק עוף טבעי)
6 כוסות מים
2-3 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים גס (עם העלים)
3-4 גזרים שטופים קלופים וחתוכים גס
2 בצלים קלופים וקצוצים לקוביות גסות
מלח, פלפל
מעט כורכום
4-5 לימונים פרסיים עדיף לבנים מי שפחות אוהב יכול להוסיף מעט מיץ לימון בסוף
איך
שוטפים את הלימונים הפרסיים ודופקים אותם בפטיש לוודא שהם לא מעופשים בפנים.
מרתיחים את המים ומוסיפים את חלקי העוף מנקים את הקצף שצף עם הרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את הירקות מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים מכוסה בינתיים מכינים את הקציצות.
לאחר עשרים דקות של רתיחת הירקות, מקבבים קציצות גדולות בגודל של כדור טניס, כדאי להרטיב את הידיים מפעם לפעם, זה מקל על הגלגול ומוסיפים אותן למרק הרותח, לא נוגעים !!! מכסים, מנמיכים ומבשלים כעשרים דקות.
פותחים ובעזרת כף מפרידים את הקציצות שלעיתים נצמדות זו לזו, מכסים שוב, מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה.
סך הכל כדאי לבשל את התבשיל כשעה עד שעה וחצי.
זהו. אנחנו אוכלים את הגונדי כמרק אצל אכלו אותו עם אורז לבן כשהציר הזהוב משמש כרוטב מעל.