תפוחי האדמה של הסטון

ראיתי בטיקטוק את הסרטונים להכנת תפוחי האדמה הנפלאים הללו וצחקתי נורא.

מי שהמציא את הפטנט הגאוני הזה הוא לא אחר מהשף הבריטי המצחיק, המשוגע, היצירתי הסטון בלומנטל

שעשה המון ניסויים במאכלים שונים על פני שנים והשיג תוצאות מרהיבות.

אז בקיצור: קרנצ׳יים בטירוף מבחוץ רכים  וטעימים למות מבפנים והכי קלים בעולם להכנה.

מה 

6 תפוחי אדמה לבנים קלופים חתוכים לקוביות גדולות

מים + מלח לבישול

שמן זית

אופציונלי: עשבי תיבול, שום כתוש, פפריקה וסלסה (מתכון בהמשך)

איך

מרתיחים את המים ומוסיפים את קוביות תפוא מבשלים עד שהם רכים אבל לא מעוכים.

מסננים בזהירות והנה הפטנט: מחזירים את תפוחי האדמה לסיר, מכסים במכסה ומנערים קלות.

מה שקורה זה שמסביב להם נסדק ונחבל, מה שמייצר תפוחי אדמה עם עטיפה סדוקה ופירורית, ושם בדיוק שם, נלכד שמן הזית וביחד עם הסדקים הללו יוצר את המעטפת הקראנצית והמטורפת של הירק הזה.

מצננים היטב.

מדליקים תנור על 240 מעלות.

מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מתאימה זולפים המוןןןן שמן זית, אפשר להוסיף שום כתוש ועשבי תבול ופפריקה ואופים בערך 40 דקות כשבאמצע הופכים אותם בתוך השמן (אין ברירה ככה יוצאים תפוחי אדמה קראנצ׳יים ומעלפים).

אופציונאלי ולא שייך להסטון 

מערבבים סלסה של עשבי תיבול, שום, שמן זית, גרידת לימון , צ׳ילי

ועשר דקות לפני הסיום מוציאים את תפוחי האדמה ומפזרים עליהם את הסלסה, מערבבים ומחזירים לעוד 10 דקות להשלמת האפייה.

אני הגשתי אותם לקול צהלות אורחיי עם סינטה צרובה וירק. היה מהמם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים. מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי. למי שמתעצל לגלען את

טארט ריבה בשני אופנים

שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר. מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו. עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו

כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור, חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד, פלפלים מרוקאיים לוהטים והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי. הכי מרוקו עכשיו. חשוב

בלוויל belleville – רובע 20 בפריז

מסלול הליכה :5 ק״מ בערך (בשילוב ת.ציבורית) מטרו: Port De Montereuill (ירוק חאקי מספר 3) כולי רינה ודיצה היום.ֿ היום, נבלה באחת השכונות הכי מרתקות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.