ראיתי בטיקטוק את הסרטונים להכנת תפוחי האדמה הנפלאים הללו וצחקתי נורא.
מי שהמציא את הפטנט הגאוני הזה הוא לא אחר מהשף הבריטי המצחיק, המשוגע, היצירתי הסטון בלומנטל
שעשה המון ניסויים במאכלים שונים על פני שנים והשיג תוצאות מרהיבות.
אז בקיצור: קרנצ׳יים בטירוף מבחוץ רכים וטעימים למות מבפנים והכי קלים בעולם להכנה.
מה
6 תפוחי אדמה לבנים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
מים + מלח לבישול
שמן זית
אופציונלי: עשבי תיבול, שום כתוש, פפריקה וסלסה (מתכון בהמשך)
איך
מרתיחים את המים ומוסיפים את קוביות תפוא מבשלים עד שהם רכים אבל לא מעוכים.
מסננים בזהירות והנה הפטנט: מחזירים את תפוחי האדמה לסיר, מכסים במכסה ומנערים קלות.
מה שקורה זה שמסביב להם נסדק ונחבל, מה שמייצר תפוחי אדמה עם עטיפה סדוקה ופירורית, ושם בדיוק שם, נלכד שמן הזית וביחד עם הסדקים הללו יוצר את המעטפת הקראנצית והמטורפת של הירק הזה.
מצננים היטב.
מדליקים תנור על 240 מעלות.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מתאימה זולפים המוןןןן שמן זית, אפשר להוסיף שום כתוש ועשבי תבול ופפריקה ואופים בערך 40 דקות כשבאמצע הופכים אותם בתוך השמן (אין ברירה ככה יוצאים תפוחי אדמה קראנצ׳יים ומעלפים).
אופציונאלי ולא שייך להסטון
מערבבים סלסה של עשבי תיבול, שום, שמן זית, גרידת לימון , צ׳ילי
ועשר דקות לפני הסיום מוציאים את תפוחי האדמה ומפזרים עליהם את הסלסה, מערבבים ומחזירים לעוד 10 דקות להשלמת האפייה.
אני הגשתי אותם לקול צהלות אורחיי עם סינטה צרובה וירק. היה מהמם.