יש לי הרבה מנות בבלוג שהצילום עושה להן עוול. רוצה לומר לא יודעת ולא יכולה להעביר בצילום את איכות המנה וכמה היא מדהימה.יש בעיה כזו גם במתכון הזה.
אבל לויטוריו בברגמו, מסעדת 3 כוכבי מישלן (אני לא חובבת מישלנים אבל חובבת מאוד, מאוד, פסטה)ֿ,
יש פסטה ששמעה יצא בכל העולם.
אז ניסיתי אותה בשינויים קלים.
מה אגיד?
טעים בטירוף וארוחה בפני עצמה.
הפסטה שוחה ברוטב סמיך טעים ועשיר וכשהיא נגמרת (תכינו הרבה כי זה ממש טעים) נותרים בצלחת עקבות של הרוטב, שאותו חובה חובה להספיג בלחם ולטרוף.
הפאקרי הם צינורות קצרים וחלולים של פסטה דרום איטלקית אבל פנה וריגטוני ובעצם כל פסטה חלולה אחרת תתאים.
מה
250 גרם פסטה פאקרי או חלולה אחרת
10 עגבניות שרי קצוצות לקוביות
1 כוס פסטה (רוטב עגבניות חלק ומסונן)
4-5 עגבניות אדומות טריות חתוכות גס עם הקליפה
1 גזר גדול קצוץ לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 בצל קצוץ לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות
מעט טימין, מרווה וגבעול של רוזמרין
1/2 – 1 כוס מים לפי הצורך
מלח פלפל שחור טרי
1-2 כוסות פרמז׳ן מגורר
50 גרם חמאה
שמן זית
בזיליקום.
איך
- בסיר נוח מוסיפים שמן זית ואת עשבי התיבול והשום, מטגנים חצי דקה ומוסיפים את הגזר, הבצל והסלרי ממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מוסיפים
- את העגבניות הטריות.
- ממליחים מפלפלים ומטגנים בערך 5-10 דקות על להבה בינונית.
- מוסיפים את רוטב הפאסטה וחצי כוס מים, מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
- מעבירים לבלנדר (או משתמשים במוט יד טוחן) וטוחנים את הירקות עד שהרוטב חלק.
- המהדרין מעבירים דרך מסננת אני לא העברתי אבל דאגתי שהרוטב אכן יהיה חלק מאוד.
- טועמים, מתקנים תיבול ומחזירים לסיר, מוסיפים את קוביות השרי ומבשלים עוד 5 דקות.
- מורידים מהאש וכשהרוטב עדיין לוהט מוסיפים לו את החמאה בוחשים, מוסיפים את הפסטה המסוננת (והחמה) ומערבבים ומתחילים להוסיף את הפרמז׳ן תוך כדי ערבוב.
- משלימים עם בזיליקום קצוץ ועוד פרמז׳ן מגורר ומתעלפים.