אינבולטיני בקר ממולא

אינבולטיני.

במטבח האיטלקי כל מה שנקרא אינבולטיני הוא בעצם סוג של מאכל ממולא ומגולגל, ירקות או בשר,

בצק פילו או עוף.

למשל האינבולטיני הקלאסי הוא דף דקיק של בשר בקר ממולא בפרושוטו מגולגל ומטוגן בשמן זית, חמאה ועלי מרווה. או מבושל ברוטב עגבניות.

האינבולטיני הזה הוא שילוב של הטכניקה האיטליקית עם המטבח המרוקאי שגדלתי עליו:

פרוסות דקיקות של בקר ממולאות בבשר טחון ארומטי, מגולגלות ומטוגנות ברוטב צלפים וזעפרן.

אפשר בעצם להכניס את האינבולטיני לכל רוטב שאוהבים ולמלא אותו בכל דבר שאוהבים.

מה שחשוב הוא לגלגל אותו היטב, לטגן אותו היטב שייסגר ויאטום בתוכו את המילוי ורק אחכ כך להעביר לרוטב הרצוי.

מה

10 פרוסות דקיקות של סינטה, שייטל, חזה עוף דקיק

200 גרם בשר בקר מתובל: מעט פטרוזיליה, בצל קצוץ, תבלינים רצויים

כף גדושה חרדל

שמן זית, מלח פלפל עלי מרווה טריים

3-4 פרוסות שום פרוס דקיק

1-2 כוסות ציר עוף או מים רותחים

1/3 כוס יין לבן

2 כפות צלפים

מעט זעפרן (או כורכום).

פטרוזיליה טרייה קצוצה להשלמת המנה

איך

  1. פורסים את פרוסות הבקר הדקיקות ומורחים אותן במעט חרדל.
  2. מחלקים את תערובת הבשר הטחון ל-10 ומניחים בקצה של כל יריעת בקר, מגלגלים ומהדקים למעין נקניק ארוך ומהודק.
  3. מחממים במחבת, רצוי נון סטיק, 2-3 כפות שמן ומניחים בזהירות את האינבולטיני כשהשמן רתח, כשסיום של הבקר בתחתית המחבת (על מנת שהאינבולטיני לא ייפתח), לאחר 2-3 דקות הופכים את האינבולטיני ומטגנים בצד שני. מוסיפים את היין הלבן, מאדים מספר דקות.
  4. לאותה מחבת או סיר מוסיפים פרוסות שום דקיקות, מוסיפים את ציר העוף, את הזעפרן, מלח פלפל וצלפים,מרתיחים, מנמיכים ומכסים ומבשלים בערך חצי שעה. הציר צריך להיות מצומצם וטעים.
  5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה טרייה ומתעלפים.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

קציצות עוף מטוגנות מהירות

את הקציצות האלה אני אוהבת להכין אחרי שבת של אוכל עשיר וכבד, לים או סתם לארוחה קלילה. והן הכי מתאימות לארוחת קיץ קלילה. הן קלילות

רבקה – אמא שלי

אמא שלי שתפרה לי תחפושות, שמלות מלמלה ושמלות היריון. שגילגלה עוגיות שקדים עגולות, מדוייקות וטעימות להפליא. שלימדה אותי להבריש חלמון מעל חלה תפוחה, אוורירית ומושלמת.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.