סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת.

היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית

צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

והרוטב……. מדהים.

מה 

פילה סלמון ללא העור חתוך לקוביות בערך 300 גרם

פלפל שחור, פפריקה או צ׳ילי לפי הטעם, מעט מלח

שמן זית או שמן צמחי

2 כפות דבש

2 כפות סויה

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום קצוצות

כף ג׳ינג׳ר מרוסקת

צ׳ילי

1/4 כוס יין אדום או לבן

1/4 כוס מים או ציר דגים

בצל ירוק

אופציונלי סומסום קלוי

אורגאני אופציונלי

איך 

לתבל את קוביות הסלמון עם מעט מאוד מלח, פלפל שחור ופפריקה, להוסיף כף שמן.

בעוונותיי הוספתי גם קצת אורגאנו, לא יודעת למה, אבל יצא טעים.

במחבת עדיף לנון סטיק, להוסיף עוד מעט שמן ולחמם.

להוסיף את קוביות הסלמון ולטגן כדקה משני הצדדים.

להוסיף שום כתוש וג׳ינג׳ר ולטגן עוד דקה, להוסיף יין ומים וצ׳ילי, סויה דבש ומיץ לימון ולהרתיחה.

לטעום ולתקן תיבול.

לבשל את הסלמון ברוטב כ 2-3 דקות מכל צד בלהבה גלויה וללא מכסה.

להוריד מהאש.

הרוטב צריך להיות מעט סמיך ומרוכז. אם הוא עדיין מיימי להוסיף לו דקת רתיחה ללא מכסה.

לפזר מעל בצל ירוק ואפשרי גם סומסום קלוי.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פידאוס ספרדי עם קבנוס – גרסה א׳

ויש גרסה נוספת פה  פאייה פידאוס – גרסה ב׳  אנדלוסיה היא החלק הדרומי של ספרד, ממש מעל גיברלטר ומול מרוקו. שם נמצאות ערים יפות כמו סביליה,

חמוסטה קציצות בסיר אחד

הסיר הזה מגיע מסיר הקובה חמוסטה, הורדתי את הקובה והפכתי אותה לקציצה, הוספתי חומוס רך ונמס בפה וקיבלתי מנה עיקרית טעימה ומהירת הכנה. הקציצות ארומטיות

מוס שוקולד צרפתי עם מלח

מוס שוקולד צרפתי מלוח. תאכלס זה מוס שוקולד קלאסי, טעים ועשיר שהוספתי לו מלח. מי שמסתייג מהמליחות (חבל, מדובר בטעם מעניין ואחר), יכול פשוט להשמיט

החצילים היפאניים שלי

אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי. ליתר דיוק, התאילנדי. אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם. אין על

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.