סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת.

היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית

צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

והרוטב……. מדהים.

מה 

פילה סלמון ללא העור חתוך לקוביות בערך 300 גרם

פלפל שחור, פפריקה או צ׳ילי לפי הטעם, מעט מלח

שמן זית או שמן צמחי

2 כפות דבש

2 כפות סויה

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום קצוצות

כף ג׳ינג׳ר מרוסקת

צ׳ילי

1/4 כוס יין אדום או לבן

1/4 כוס מים או ציר דגים

בצל ירוק

אופציונלי סומסום קלוי

אורגאני אופציונלי

איך 

לתבל את קוביות הסלמון עם מעט מאוד מלח, פלפל שחור ופפריקה, להוסיף כף שמן.

בעוונותיי הוספתי גם קצת אורגאנו, לא יודעת למה, אבל יצא טעים.

במחבת עדיף לנון סטיק, להוסיף עוד מעט שמן ולחמם.

להוסיף את קוביות הסלמון ולטגן כדקה משני הצדדים.

להוסיף שום כתוש וג׳ינג׳ר ולטגן עוד דקה, להוסיף יין ומים וצ׳ילי, סויה דבש ומיץ לימון ולהרתיחה.

לטעום ולתקן תיבול.

לבשל את הסלמון ברוטב כ 2-3 דקות מכל צד בלהבה גלויה וללא מכסה.

להוריד מהאש.

הרוטב צריך להיות מעט סמיך ומרוכז. אם הוא עדיין מיימי להוסיף לו דקת רתיחה ללא מכסה.

לפזר מעל בצל ירוק ואפשרי גם סומסום קלוי.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מלפוף מיוחד בסגנון לבנוני

מלפוף הוא כרוב בשפה הערבית. והמלפוף הזה הוא ערבוב של הסגנון הלבנוני וקצת טורקי. אין במלפוף הקלאסי צימוקים וגם לא צ׳ילי אבל זה מה שבא

גוזלמה תרד וגבינה בולגרית

הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים. מלכי העולם. בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון. את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג

הקורבייה – נסיכת המתוקים היווניים

הקורבייה היא הנסיכה של העוגיות היווניות. מתחרה לה רק אחת :עוגיית חג המולד שנקראת מלמקרונה. בעצם, מדובר בעוגיה עמוסה בחמאה ובשקדים קצוצים. החבר היווני שלי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.