העוף הזה מזכיר לי את הריחות במטבח של אמא.
הצלפים והיין הלבן, הכוסברה והזעפרן.
והוא טעים ומהיר הכנה.
מה
2 חזות עוף שלמים
2 כפות צלפים
כוס כוסברה קצוצה גבעולים ועלים
2 שיני שום קצוצות ֿ
בצל לבן קצוץ דק רבע כוס
1/2 כוס יין לבן
מעט חוטי זעפרן או מעט כורכום
שתי כפות לימון כבוש
1/4 כוס ציר עוף או מים
פפריקה, פלפל שחור, מלח,
שמן זית
איך
חורצים את חזה העוף שתי וערב עד האמצע כדי שהתיבול והרוטב יחלחלו פנימה.
מערבבים את התבלינים ומצפים את חזה העוף.
בחבת או סיר שטוח מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את העוף טיגון קל, הופכים לצד שני ומוציאים מהסיר.
מוסיפים עוד מעט שמן זית, שום בצל ומטגנים קלות, מוסיפים לימון כבוש, חצי מהכוסברה, צלפים ואת היין ומרתיחים
4 דקות.
מוסיפים 1/4 כוס מים או ציר עוף.
מוסיפים את חוטי הזעפרן או הכורכום.
מרתיחים וטועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את חזות העוף.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ 10 דקות. אני מעדיפה בשלב זה להכניס לתנור מחומם מראש ולבשל בתנור כ-10 דקות.
לאחר מכן הופכים את החזות בתוך הרוטב, מוסיפים את יתרת הכוסברה, מכסים וממשיכים לבשל (או בתנור) עוד כ 10-15 דקות, תלוי בגודל החזה.
מתעלפים.