העוף הזה מזכיר לי את הריחות במטבח של אמא.

הצלפים והיין הלבן, הכוסברה והזעפרן.

והוא טעים ומהיר הכנה.

מה 

2 חזות עוף שלמים

2 כפות צלפים

כוס כוסברה קצוצה גבעולים ועלים

2 שיני שום קצוצות ֿ

בצל לבן קצוץ דק רבע כוס

1/2 כוס יין לבן

מעט חוטי זעפרן או מעט כורכום

שתי כפות לימון כבוש

1/4 כוס ציר עוף או מים

פפריקה, פלפל שחור, מלח,

שמן זית

איך 

חורצים את חזה העוף שתי וערב עד האמצע כדי שהתיבול והרוטב יחלחלו פנימה.

מערבבים את התבלינים ומצפים את חזה העוף.

בחבת או סיר שטוח מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את העוף טיגון קל, הופכים לצד שני ומוציאים מהסיר.

מוסיפים עוד מעט שמן זית, שום בצל ומטגנים קלות, מוסיפים לימון כבוש, חצי מהכוסברה, צלפים ואת היין ומרתיחים

4 דקות.

מוסיפים 1/4 כוס מים או ציר עוף.

מוסיפים את חוטי הזעפרן או הכורכום.

מרתיחים וטועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את חזות העוף.

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ 10 דקות. אני מעדיפה בשלב זה להכניס לתנור מחומם מראש ולבשל בתנור כ-10 דקות.

לאחר מכן הופכים את החזות בתוך הרוטב, מוסיפים את יתרת הכוסברה, מכסים וממשיכים לבשל (או בתנור) עוד כ 10-15 דקות, תלוי בגודל החזה.

מתעלפים.

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לימון כבוש של אמא שלי

אני מטורפת על לימון כבוש. כל מי שעוקב אחריי יכול להתרשם מכמויות הלימון הכבוש שאני משתמשת במאכלים שונים, בעיקר כשמדובר בדגים, עופות וסלטים חיים. סלט

הפלפל הממולא שלי

יש מיליון מתכונים לממולאים ואני בטוחה שכולם טעימים. לממולאים שלי אני מוסיפה המון המון ירק מכל הסוגים וגם קוצצת עגבניה אדומה אחת. אהבתי את החמיצות

סרדינים כבושים

כשאתה מסתובב במרוקו, בערים, בעיקר אלו הקרובות לים אתה אוכל המון דגים. מכל הסוגים. אבל ברחובות שולט דג אחד בעיקר: הסרדין. בכל פינה, בכל רחוב,

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.