שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה
שלא שכחנו ממנה מאז.
אז כשבא לי משהו מהיר ומיוחד, סתם כך לנישנוש, ליד עוף או בשר
או גם כתוספת טבעונית על אורז לבן ונקי,
אני מכינה את שעועית ברוקלין.
וכדאי עכשיו, בפרט, כשהשווקים מלאים בשעועית טרייה וירוקה.
מה
250 גרם שעועית ירוקה טרייה שקצותיה קטומים ֿ
(או שעועית ירוקה שהופשרה).
3-4 כפות סויה
פלפל שחור
חופן גדול של פקאנים
שן שום גדולה קצוצה
שמן זית
מעט צ׳ילי
איך
אם השעועית טרייה חובה לחלוט אותה במים רותחים 4-5 דקות, להעביר למים קרים ולסנן.
אם השעועית קפואה, יש להפשיר אותה ולחלוט אותה 1-2 במים רותחים ולסנן.
לווק או מחבת יש להוסיף 1-2 כפות שמן זית ולטגן את הפקאנים עד שמזהיבים.
זהירות, שלא יישרפו.
להוסיף את השעועית המטוגנת ולטגן אותה עדיף בהקפצה, כך שהיא תהיה קראנצי׳ת היטב.
להוסיף שום קצוץ ולטגן, לפלפל ולהוסיף צ׳ילי.
להוסיף את הסויה ולהקפיץ עוד דקה או שתיים.
מוכן.