שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה מקסיקנית בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה
שלא שכחנו ממנה מאז.
אז כשבא לי משהו מהיר ומיוחד, סתם כך לנישנוש, ליד עוף או בשר
או גם כתוספת טבעונית על אורז לבן ונקי,
אני מכינה את שעועית ברוקלין.
וכדאי עכשיו, בפרט, כשהשווקים מלאים בשעועית טרייה וירוקה.
מה
250 גרם שעועית ירוקה טרייה שקצותיה קטומים ֿ
(או שעועית ירוקה שהופשרה).
3-4 כפות סויה
פלפל שחור
חופן גדול של פקאנים או אגוזי מלך
שן שום גדולה קצוצה
מעט גי׳נג׳ר קצוץ
שמן זית
מעט צ׳ילי
כפית סילאן
מיץ מחצי לימון
איך
אם מדובר בשעועית הארוכה והצרה חובה לחלוט אם מדובר בשעועית הרחבה אין צורך, כי היא מתרככת מהר יותר מהראשונה.
שעועית צרה וארוכה טרייה חובה לחלוט אותה במים רותחים 4-5 דקות, להעביר למים קרים ולסנן.
אם השעועית קפואה, יש להפשיר אותה ולחלוט אותה 1-2 במים רותחים ולסנן.
לתוך ווק או מחבת יש להוסיף 1-2 כפות שמן זית ולטגן את השעועית עד שהיא משחימה
לוקח מספר דקות. מוסיפים את פרוסות השום והג׳ינג׳ר ואת האגוזים וממשיכים לטגן
זהירות, שלא יישרפו.
להוסיף מעט פלפל שחור, סויה ומעט מעט סילאן, לטעום ולבדוק שהיא מטובלת היטב.
לסחוט מעל חצי לימון ולהגיש.
מוכן.