צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף.

קריר, טעים, חמצמץ.ֿ

כל יוון בביס אחד.

כדי להפוך את הצזיקי למאכל קייצי צונן, בימים הלוהטים של ישראל, אפשר לפרוס לתוכו פרוסות דקיקות של מלפפונים,

לערבב ולהשתגע.

לצזיקי שלי אני אוהבת במיוחד להוסיף חצילים קלויים.

מה

חציל גדול יפה וקל

2 מיכלי יוגורט שמן (טבעוניים יוגורט טבעוני)

2 כפות שמן זית

גרידת לימון

2-3 כפות מיץ לימון

מלח, פלפלֿ

נענע קצוצהֿ

מעט צ׳ילי אופציונלי

1 שן שום מגוררת.

אופציה: פיסטוקים קלויים קצוצים

איך

על להבה גלוייה (או על תבנית לתנור 200 מעלות) מעלים את החציל השלם וחורכים עד

שהתוך שלו רך רך והקליפה שחורה ומפוייחת.

מניחים בצד שיצטנן.

בינתיים מערבבים את כל חומרי הצזיקי ומכניסים למקרר לשמור אותו קר מאוד.

לקלוף את החציל ולרסק את בשרו על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה.

למי שיש זמן, להניח את החציל בתוך מסננת למספר שעות, הוא יגיר נוזלים.

לערבב ולהתעלף.

אופציה: פיסטוקים קצוצים קלויים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות ריקוטה וצימוקים

  ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה. הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים. והן

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

טארט טאטן משמשים

מכל הטאטנים בעולם, ,חביבה עליי זו עם המשמשים. למה? כי אני משוגעת על משמשים. למשל ריבת משמש, היא הריבה הכי אהובה עליי ביקום, אפילו יותר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.