כרובית צרובה בתנורֿ
עם סלסה מרעננת וחמצמצה.
טחינה
ופיתה חמה ועבה לניגוב.
מי צריך יותר מזה?
מה
כרובית קטנה מחולקת לפרחים
4-6 כפות טחינה גולמית
4 עגבניות טריות אדומות
2 שיני שום קצוצות
1/2 בצל סגול קצוץ דק
צ׳ילי קצוץ דק
שמן זית
מלח
3-4 כפות מיץ לימון
עלי פטרוזיליה שלמים
איך
מחממים תנור ל 200 מעלות. פורסים את פרחי הכרובית על מגש אפייה ממליחים מפלפים ומזליפים מעט שמן זית
אופים עד שהכרובית רכות ושחומות.
בינתיים מגררים עגבניות, מוסיפים להן את כל המרכיבים, למעט טחינה, מתבלים ומניחים בצד.
כשהכרוביות מוכנות מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות.
בצלחת זולפים 3-4 כפות טחינה גולמית ומסדרים מעליה את הכרוביות החמימות.
שופכים מעל באופן שווה ומבוקר את סלסת העגבניות. מזליפים את יתרת הטחינה ומעטרים בפטרוזיליה.