כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם.

אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה הוא הכבד הקצוץ: מפתיע.

בכלל המטבח היהודי האשכנזי לא מוערך מספיק ולשמחתי צצות יותר ויותר מסעדות שמגישות מנות מהמטבח הצנוע הזה.

יש בו כל כך הרבה מאכלים נפלאים. ממש.

והיהלום שבו הוא הכבד הקצוץ.

מאכל של פשוטי העם, של עניים, של איברים פנימיים שאיש לא אכל, שעבר שדרוג עם שומן אווז

ובצלים שחומים, באחת הפך למאכל אלים. ממש כך.

מלפפון חמוץ חצי מוכן ליד, חלה טרייה וזה פשוט מהמם. מהמם.

ואומרת לכם את זה מרוקאית שגדלה על מטבוחה !!

מה

400 גרם כבד עוף טרי מנוקה מגידים ושומן

3-4 כפות שומן אווז או שמן זית

3 בצלים גדולים קלופים פרוסים דק

פלפל שחור גרוס גס

2 ביצים קשות מקולפות ומרוסקות במזלג

מלח

3 כפות וויסקי

איך 

על מנת לקבל בצל שחום וטעים נדרשת סבלנות מרובה.

למחבת נוחה מוסיפים את שומן האווז ואת הבצלים. בוזקים מעט מלח ומערבבים.

על להבה בינונית מטגנים בסבלנות את הבצלים עד שהם שחומים ויפים למראה. עניין של כחצי שעה.

מוציאים חלק מהבצלים המטוגנים החוצה להגשה.

מגבירים את הלהבה ומוסיפים עוד מעט שמן אם נדרש ואת הכבדים.

מטגנים על להבה גבוהה ומערבבים. זהירות זה משפריץ !

אני אוהבת להשאיר את הכבדים וורדרדים מבפנים.

ֿדקה לפני הסוף מוסיפים את הוויסקה ומקרצפים את דפנות המחבת, מאפשרים לאכוהול להתאדות.

בערך דקה.

מורידים מהאש וממליחים עוד, ובוזקים עוד ה מ ו ן פלפל שחור גרוס.

על משטח עץ ובעזרת סכין עץ גדולה או קופיץ, קוצצים את הכבד לפיסות גסות.

מערבבים עם הביצים וטועמים. מתקנים את התיבול אם נדרש.

מגישים עם לחם טרי, מלפפון חמוץ ומפזרים מעל את יתרת הבצלים המטוגנים.

ועדיף כוסית עארק טובה ליד.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביריאני – אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

סביצ׳ה וקרם אבוקדו

לא צריך לפחד להכין סביצ׳ה. עקרון אחד או שניים חשובים: דג טרי טרי טרי וחמיצות כלשהי: לימון, ליים, זרעי עגבנייה, כל מה ש״יבשל״ את הדג

מרק עוף חמצמץ עם סלרי ותפו״א

אני משתגעת על טעמים חמוצים, חמצמצים ומאוד חמוצים. עוד מילדות הייתי בוחרת את התפוחים החמוצים, נגסתי בתאווה את ליבו של האגס, שהוא חמצמץ מעט, טרפתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.