עצרתי את העולם לרגע
רק כדי לחלוק איתכם את קבאב הדגים המהיר הזה,
שמכינים במחבת,
שהוא מפוצץ בעשבי תיבול וארומת קיץ נפלאה,
לידו פריקה עדשים שחורים, קליל ארומטי עם ציזיקי צונן
ומעל – סלט עגבניות של קיץ.
מי אמר קיץ ולא קיבל ?
קיץ.
ודגים זה פתרון מעולה.
אז נזכרתי בארוחה שאכלתי במסעדת האחים בתל אביב, שהיא מסעדה פופולארית ושמגישים בה
אוכל פשוט וטעים להפליא.
קערת. מג׳אדרה פריקה ועדשים שחורות, מעל קבאב דגים מפוצץ בירוקים, סלט שרי וצזיקי.ֿ
כמה פשוט ככה גאוני והכי ארץ ישראלי
של קיץ ישראלי.
למג׳אדרה
כוס עדשים שחורות שטופות ומושרות במים 2-4 שעות
כוס פריקה (חיטה גרוסה ירוקה) אפשרי בורגול גס וכמובן אורז
מלח, פלפל,
כפית זרעוני כמון
מקל קינמון דק
2.5 כוסות מים (אני השתמשתי במים שהשריתי בהם את העדשים)
2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
4-5 כפות שמן זית
מטגנים על להבה בינונית ובסבלנות רבה, את הבצלים בתוך שמן הזית. אפשר לבזוק מעט מלח ולערבב.
כשהבצלים שחומים לגמרי, מוציאים 2/3 מהכמות ומניחים בצד.
מוסיפים את הפריקה ואת העדשים המסוננות ומטגנים מעט.
מוסיפים את זרעוני הכמון ומקל הקינמון ומטגנים.
מוסיפים פלפל שחור גרוס ואת המים, מרתיחים, מכסים ומבשלים בערך 40 דקות.
אם מרגישים שהפריקה עדיין קשה מוסיפים עוד מעט מים.
לבורגול גס ולאורז מספיקים 15-20 דקות.
בסוף, מוסיפים עוד מלח ואת הבצלים המטוגנים שהשארנו בצד.
לקבאב
1/2 ק״ג בשר דג ים קצוץ דק או טחון גס
1 בצל סגול בינוני
2-3 שיני שום
1-2 פלפל צ׳ילי חריף
חצי צרור כוסברה, חצי פטרוזיליה שטופים
עלי נענע מ 6-8 גבעולים ירוקים ועשירים
גרידת לימון
כף שמן זית
מלח, פלפל
אל כל הטוב הירקות קוצצים במג׳ימיקס דק דק אבל לא ממרח!
מערבבים עם הדג, לשים היטב כמו שלשים בצק, עד שהתערובת אחידה.
יוצרים קציצות בגודל של ביצה בערך.
מחממים מחבת נון סטיק, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הקאבבים על להבה בינונית.
זה קורה מהר מאוד. מוציאים שומרים חם.
צזיקי
2 גביעי יוגורט לבן שמן
שן שום קצוצה, מלח, פלפל, כף שמן זית חצי לימון סחוט
מעט נענע קצוצה
צ׳ילי אדום קצוץ דק דק
מערבבים ומצננים במקרר.
מגישים את הקבאב עם הפריקה, לידו סלט עגבניות טרי וצזיקי.