כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים.

מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי.

למי שמתעצל לגלען את הדובדבנים אפשרי להשתמש בדובדבנים משומרים,

אבל זה לא אותו הדבר.

מה

בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות

3 שיני שום קצוצות

מקל קינמון, 3-4 מסמרי ציפורן

כפית פלפל טורקי פיקנטי (או מעט גרגרי צ׳ילי)

כף רסק עגבניות

1.5 כוסות מים (או ציר בקר)

מלח, פלפל,

2-3 כפות רכז רימונים

1/2 ק״ג דובדבנים טריים מגולענים

שמן זית

בסיר נוח מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית, מזהיבים ומוסיפים את השום, מטגנים עוד 20 דקות,

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד 20 שניות,

מוסיפים את הנוזלים ואת הדובדבנים.

מרתיחים היטב.

בינתיים

לכדורונים 

1/2 ק״ג בשר טלה טחון, או בקר

2 בצלים בינויים מרוסקים עם המיץ שלהם

מלח, פלפל שחור.

לשים היטב את כל המרכיבים, במשך מספר דקות, עד שהבשר הופך להיות הומוגני

ואחיד.

יוצרים כדורונים בגודל של אגוז מלך ומוסיפים לרוטב המבעבע.

מכסים, מנמיכים ומבשלים בערך 40 דקות, עד שהנוזל מצומצם ועדין וסמיך וטעים להפליא.

מגישים עם צנוברים קלויים מעל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קנולי סיציאליאני

 כדאי להתחיל מהסוף. כדי להכין קנולי צריך גלילים מיוחדים שעל שמם מכונה המאכל הנפלא הזה. אפשר למצוא אותם בכל חנות כלי בישול. עכשיו שיש לנו

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.