טארט תותים בקרם שקדים

תאכלס העוגה הזו נולדה משאריות: שאריות של קרם שקדים ושאריות של בצק פריך .

ברור לכם שלא זורקים שאריות משובחות כאלה.

אז מה עושים?

מכינים טארט מהיר ונמס בפה.

לקרם:

100 גרם חמאה בחום החדר

100 גרם סוכר

מעט ווניל

טיפונת מלח

2 ביצים

100 גרם אבקת שקדים

כף קמח גדושה

להקציף את הסוכר והחמאה עד שמתקבלת תערובת חלקה, להוסיף את הביצה הטרופה באיטיות ולהמשיך להקציף עד

שתיטמע כולה בתערובת.

להוסיף מעט מלח וווניל.
להוסיף את קמח השקדים ואת הקמח ולערבב היטב עד קבלת תערובת חלה.

עדיף לצנן את התערובת לפני השימוש.

לבצק:

250 גרם קמח

125 גרם חמאה בחום החדר חתוכה לקוביות

125 גרם סוכר

מעט מלח

גרידה מלימון אחד

ווניל

2 ביצים שלמות

כפית אבקת אפייה

דובדבני אמרנה או דובדבנים טריים

במערבל עם וו גיטרה לערבל את הקמח ואת החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

להוסיף גרידת לימון, מלח ווניל.

להוסיף קמח ואבקת אפייה,

ערבול קצר מאוד רק עד שהתערובת נאספת ולהפסיק.

הבצק רך מאוד ודביק מאוד. זה בסדר.

לאסוף אותו לכדור לעטוף בניילוון נצמד ולמקרר לשעה בערך.

נצטרך גם :

2 כוסות תותים יפים וחתוכים לפרוסות

3-4 כפות ריבת תות שדה משובחת.

להכנת הטארט

לחמם תנור ל-180 מעלות.

לשמן תבנית טארט בגודל של כ -24 ס״מ.

אפשר לרדד את הבצק על משטח מקומח היטב ולרפד את תחתית הטארט ואפשר פשוט לרפד אותה

עם הבצק, בעזרת הידיים:

תולשים בכל פעם פיסת בצק ומכסים שטח אחד של תבנית הטארט, עד שמכסים את כל פניהֿ

כולל הדפנות.

זהו.

עכשיו מורחים את ריבת התות על תחתית הבצק, ומעליו משטחים את קרם השקדים.

ֿמעל מפזרים את פרוסות התותים ואופים בערך 30-35 דקות.

מצננים ורק אז מחלצים את הטארט מהתבנית.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כרוב ממולא של בית

גם הכרוב שלי וגם הפלפל הממולא שלי שניהם מושפעים מסבתא רוזה, הסבתא המצרייה של האקס שלי. אהבתי את החמיצות שהיא הוסיפה לממולאים שלה, גם בעגבניות

ארוחת דגים וירקות מהירה וקלה

קונים דג, קולפים ירקות, מערבבים, מכניסים לתנור, אופים ועפים על ארוחה טעימה, קלילה ובריאה. מעט טחינה מעל המאפה, או ליד, כוס יין ולחם טוב. מי

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

עוגת גבינה הורסת במיוחד

טוב, עוגות גבינה הן מהעוגות האהובות עליי בעולם כולו. האהובה עליי ביותר היא הבסקית שמכינים אותה בדקה וחצי ומתעלפים עליה. כשאני מכינה את הבאסקית אני

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.