כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

שתדעו לכם שעוף מאוד מאוד אוהב לימון.

גם שומר.

ושומר זה ירק נפלא שנדמה לי שלא מוערך מספיק.

המרוקאים אוכלים אותו ככה כמו שהוא, טרי, קראנצ׳י, רענן ואניסי בפה, או כסלט מתובל בלימון ושמן זית.

או הכי הכי: מבושל בלימון עם כרעי עוף, שאמא שלי בישלה לנו בילדותנו.

מתכון פה עוף ושומר בסגנון מרוקאי .

בעצם מדובר במרכיבים זהים כמעט לחלוטין, אבל  סגנון חיתוך השומר משנה את הטעם לגמרי.

תאכלס, שני המתכונים נהדרים. כל יום והמתכון שלו.

מה

4-5 שומרים צעירים שטופים וחצויים לפרוסות

5-6 ירכי עוף רצוי עם העור

1 בצל גדול פרוס לפרוסות

כרישה גדולה פרוסה לטבעות ושטופה היטב

4-5 שיני שום פרוסות

1/2 כוס יין לבן

4-5 עלי מרווה

גבעול רוזמרין

2 צ׳ילי פרוסים דק

מלח, פלפל, כוס מים רותחים

3-4 פרוסות לימון כבוש

איך 

בסיר ,עדיף לנון סטיק, לטגן את ירכי העוף. אין צורך להוסיף שמן כיוון שהירכיים מגירים שומן מספיק.

מזהיבים היטב את הירכים משני הצדדים ומוציאים לצלחת. מוסיפים את השומר והבצלים הפרוסים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים על להבה גבוהה מאוד, תוך ערבוב,

בערך 10 דקות. אנחנו רוצים להשחים את הירקות.

מוסיפים את השום הפרוס, מרווה, רוזמרין וצ׳ילי פרוס מטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את היין הלבן ומבשלים דקה או שתיים על להבה גבוהה.

מוסיפים את המים הרותחים ואת הלימון הכבוש, מחזירים את העוף, מכסים את הסיר, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

אני אוהבת להדליק תנור על גריל ולהזהיב את כל החגיגה הזו בגריל.

בעת הבישול כדאי מידי פעם ״להשקות״ את הכרעיים ברוטב הטעים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

העוף של ציידי טוסקנה

אנחנו עוברים ימים קשים. המצב הבטחוני גרוע. ואין בי שום חדווה לכתוב או לבשל. ואז באו הגשמים האחרונים, הסערות והקור העז שהניסו אותי למטבח שוב,

גוזלמה תרד וגבינה בולגרית

הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים. מלכי העולם. בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון. את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.