מרק קטניות אפגני

מתחביביי: לעקוב אחרי מאמות ברחבי היוטיוב, והפעם מאפגניסטן.

מרק קטניות עשיר ונפלא עם ארומות מטורפות של אסיה, טיפת לימון וכוסברה.

מרק שהוא ארוחה אחת מלאה בסיר. אפילו טבעונית.

מה

בצל בינוני קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות

מעט ג׳ינג׳ר מרוסק

שמן זית

מלח, פלפל

כף גדושה רסק עגבניות

פפריקה, כורכום, כמון, כוסברה יבשה (אני השתמשתי בזרעים אפשר גם טחון)

2 כוסות מסוגי שעועית מבושלים ורכים (אדומה, לבנה, שחורה, לוביה, איטלקית, כל שעועית שאוהבים)

1 כוס חומוס מבושל

1/3 מכל אחד: עדשים חומות, עדשי מונג ועדשים כתומים 1/3 כוס אורז עגול

2 ליטר מים רותחים או מרק עוף

12 משמשים יבשים קצוצים

חצי צרור כוסברה קצץ

מיץ לימון לפי הטעם

איך 

בסיר רחב להוסיף מעט שמן זית ובצל ולטגן עד שמזהיב, להוסיף שום ולטגן עוד דקה, להוסיף כף רסק עגבניות ולטגן עוד 20 שניות.

להוסיף תבלינים מלבד המלח ולערבב.

להוסיף את הקטניות המבושלות ואת העדשים,ֿ

להוסיף את הנוזלים, להרתיח, להנמיך ולכסות כחצי שעה.

להוסיף את המשמשים ולבשל עוד 20 דקות.

להוסיף מיץ מלימון וכוסברה טרייה.

להתעלף

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סינטה צרובה בקרם קוקוס תאילנדי

אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו, זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה

טביט חמין עירקי – מיי סטייל

החמין שהוא המצאה יהודית כנראה, מתאים לי בעיקר בימות גשם וקור, למרות שגדלתי בבית שאכלנו בו חמין כל השנה. חורף או קיץ. כל המתכונים לחמין

סלט קיץ תאילנדי

געגועים לתאילנד. למטבח המדהים שלה, לטעמים שממלאים את הלב בצעקות התפעלות, כל פעם מחדש. את החריף והחמוץ והמתוק, החיוך המתוק של התאילנדים, את הכחול המדהים

עוגיות פיסטוקים איטלקיות של פסחא

את העוגיות האלה אכלתי באיטליה פעמים רבות. בדרך כלל אפשר למצוא אותם בשווקים שלפני חג המולד ובשווקים שלפני הפסחא. בכלל, בפסחא הם נוהגים לאכול עוגות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.