זפולה – דונאטס נפלאים מדרום איטליה

זפולה הוא שם כולל למטוגנים מסויימים שהגיעו בעיקר מדרום איטליה: רומא ודרומה.

מדובר במטוגנים מתוקים או מלוחים, ממולאים או ריקים מקמח ושמרים או מקמח שמרים ופירה תפוחי אדמה.

המטבח הדרום איטלקי עשיר בטירוף במטוגנים.

בכל מקום יש פריג׳טריות: כלומר חנויות שמטגנות כל מיני: פירות ים ודגים, ירקות ופירות, כדורי אורז או פיצות, לביבות פסטה וכמובן הזפולה.

בעיקר נובעים הטיגונים משאריות: נשארה פסטה? מערבבים אותה עם גבינות וביצים, מעבירים לתערובת קמח ומים ומטגנים בשמן עמוק.

נשאר ריזוטו? מערבבים עם גבינות ממלאים באפונה וגבינה ומקבלים ארנצ׳יני וכן הלאה וכן הלאה.

מטבח מטורף.ֿ

בזפולה המיוחד מערבבים פירה תפוחי אדמה, דבר שמקנה לדונאט הזה פריכות משוגעת מבחוץ ואווריריות נפלאה מבפנים.

הטעם שונה לחלוטין מכל סופגניה אחרת, למרות שרוב מרכיבי הזפולה דומים למרכיבי סופגניה, שכולנו מכירים.

מה 

250 גרם קמח לבן עדיף ללחם (בערך כוס ושלושת רבעי)

50 גרם חמאה רכה בחום החדר

מעט מלח

חלמון ביצה

150 גרם פירה תפוחי אדמה (בערך חצי כוס דחוסה או קצת יותר)

כפית שמרים יבשים

לטיגון: שמן צמחי לא שמן זית

לציפוי הזפולה: גרגרי סוכר או אבקת סוכר, או דבש או סילאן או כל ממתיק אחר שאוהבים

איך

פשוט מאוד.

מערבבים היטב את כל החומרים עד שמתקבל בצק דביק ומעט כבד. זה בסדר גמור.

משמנים קערה ומניחים את הבצק, מכסים אותו בניילון נצמד ומתפיחים לפחות פי שתיים.

עכשיו מתקבל בצק אוורירי מאוד ועדיין דביק (מהפירה).

מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק הדביק. מאבקים גם את הידיים ומתחילים לחלק את הבצק.

מתקבלים כ-10 דונאטס בינוניים.

אפשר לרדד בעדינות לקרוץ עיגולים בקוטר של 8 ס״מ ובמרכזם עוד עיגול ובכך לקבל דונאטס קלאסיים.

אפשר לחלק לעיגולים ולגלגל בידיים לכדורים.

אפשר לחתוך גס עם סכין לצורות לא סמטריות.

בקיצור: שכל אחד יעשה מה שבא לו.

אני קרצתי עיגולים לדונאטס קלאסי ואת השאריות מפנים הדונאטס טיגנתי כסופגניות קטנות.

מתפיחים שוב כ-20 דקות.

מחממים שמן עמוק – לפחות 3 ס״מ ומטגנים את הזפולה על להבה בינונית עד שהן משחימות משני הצדדים.

מעבירים לנייר סופג ומיד לקערת הסוכר הגרגרי.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק גריסים מרוקאי

אמא אהבה לבשל לנו מרקים. בחורף. כל ערב היה מרק. בעיקר מרקי ירקות, קיטניות וגם מרק גריסים. בערב שישי היה מרק חרירה. את הגריסים אהבתי

החצילים היפאניים שלי

אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי. ליתר דיוק, התאילנדי. אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם. אין על

פלפלים חמוץ מתוק

חמוץ מתוק. וחריף. כי אני אוהבת להוסיף חריף לכל דבר כמעט וכי החריף היה חסר לי פה. קיצר אגרו דולצ׳ה פפרוני מיי סטייל. כסלט חם

שפרד׳ס פאי אנגלי קלאסי

בשר טחון הוא השפה המדוברת של כל המאמות בעולם ומכל הסיבות הכי נכונות.  מכל הטחונים בעולם, חביב עליי זה הטחון מבקר. בדרך כלל יסתחרר לו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.