שואלים איך הולך ביחד? רץ !!
והכל משאריות.
בא לי לחם, לא בא לי לרדת לסופר.
ֿאז החלטתי ללוש לחמניות מהירות.
על השיש עמד פלפל חריף אדום, לידו שקית עם זרעוני צ׳ייה ששכחתי להכניס למקרר, על אדן החלון עציץ עם רוזמרין ובמקרר גבינה חריפה קשה שלא אכלנו,
כי היא היתה חריפה וקשה מידי.
ערבבתי ואפיתי.
נו אתם שואלים? מטורף.
קוביות הגבינה מעל הלחם נמסו ונחרכו. קוביות הגבינה בתוך הלחם נמסו ונשארו נוזלים, הפלפל החריף בעט לי בחוש הטעם והכל היה מופלא.
מה
1/2 ק״ג קמח לחם (אפשר לערבב עם כוסמין או מלא)
25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים
חצי כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
2 כפות סוכר
בערך 1.5 כוסות מים פושרים (או קצת יותר)
רוזמרין
3/4 כוס זרעי צ׳ייה
1 פלפל אדום צ׳ילי טרי קצוץ לטבעות
200 גרם גבינה קשה חריפה קשקבל או אחרת חתוכה לקוביות גדולות 2 ס״מ בערך
ביצה טרופה למריחה
איך
לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח. מתחילים לערבל, מוסיפים את השמן.
מערבלים ומוסיפים את המים לאט.
לאחר 6 דקות מוסיפים את זרעי הצ׳ייה, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
הלישה תיארך בערך 10 דקות והבצק חייב להיות מעט דביק ונצמד לתחתית המיקסר.
בדקה האחרונה מוסיפים את הפלפלים והרוזמרין.
ערבוב נוסף ואת קוביות הגבינה.
מתפיחים את הבצק מכוסה עד שהוא תפוח ואווירירי בערך שעה או יותר.
יוצרים כיכר גסה ולא אחידה בידיים, מניחים על תבנית ומעליה נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.
מתפיחים.
מחממים תנור ל – 180 מעלות ואופים עד שהחלה חומה חומה והגבינה בחוץ נחרכת, בערך 30-35 דקות.