לחם גבינות, צ׳ייה וצ׳ילי

שואלים איך הולך ביחד? רץ !!

והכל משאריות.

בא לי לחם, לא בא לי לרדת לסופר.

ֿאז החלטתי ללוש לחמניות מהירות.

על השיש עמד פלפל חריף אדום, לידו שקית עם זרעוני צ׳ייה ששכחתי להכניס למקרר, על אדן החלון עציץ עם רוזמרין ובמקרר גבינה חריפה קשה שלא אכלנו,

כי היא היתה חריפה וקשה מידי.

ערבבתי ואפיתי.

נו אתם שואלים? מטורף.

קוביות הגבינה מעל הלחם נמסו ונחרכו. קוביות הגבינה בתוך הלחם נמסו ונשארו נוזלים, הפלפל החריף בעט לי בחוש הטעם והכל היה מופלא.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם (אפשר לערבב עם כוסמין או מלא)

25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים

חצי כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

בערך 1.5 כוסות מים פושרים (או קצת יותר)

רוזמרין

3/4 כוס זרעי צ׳ייה

1 פלפל אדום צ׳ילי טרי קצוץ לטבעות

200 גרם גבינה קשה חריפה קשקבל או אחרת חתוכה לקוביות גדולות 2 ס״מ בערך

ביצה טרופה למריחה

איך 

לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח. מתחילים לערבל, מוסיפים את השמן.

מערבלים ומוסיפים את המים לאט.

לאחר 6 דקות מוסיפים את זרעי הצ׳ייה, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

הלישה תיארך בערך 10 דקות והבצק חייב להיות מעט דביק ונצמד לתחתית המיקסר.

בדקה האחרונה מוסיפים את הפלפלים והרוזמרין.

ערבוב נוסף ואת קוביות הגבינה.

מתפיחים את הבצק מכוסה עד שהוא תפוח ואווירירי בערך שעה או יותר.

יוצרים כיכר גסה ולא אחידה בידיים, מניחים על תבנית ומעליה נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.

מתפיחים.

מחממים תנור ל – 180 מעלות ואופים עד שהחלה חומה חומה והגבינה בחוץ נחרכת, בערך 30-35 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סביצ׳ה הדרים מהיר

אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני….. בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ, 

קישואים ממולאים בסגנון סורי

לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק. היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול. ברור שמיד

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.