טוב,
עוגות גבינה הן מהעוגות האהובות עליי בעולם כולו.
האהובה עליי ביותר היא הבסקית שמכינים אותה בדקה וחצי ומתעלפים עליה.
כשאני מכינה את הבאסקית אני אוכלת רק אותה. כך במשך יומיים רצוף בוקר, צהריים וערב, אני אוכלת מהעוגה הבאסקית
והיא כל הארוחות שלי. לא יכולה אחרת.
מתכון לבאסקית פה: עוגת הגבינה של סן סבסטיאן.
וגם זו עוגת גבינה, והאמת גם היא נהדרת, אם כי בזו יש צורך להשקיע קצת יותר מאמץ אבל היא מיוחדת, מרשימה מאוד וטעימה להפליא.
ויש לה גם קראסט, בצק עלים אפוי שמשתלב נהדר עם הגביניות שלה.
לצורך אפיית העוגה הזו חשוב להצטייד במשקל מטבח.
מה
- תבנית עגולה גבוהה (עדיפות לטבעת אבל אפשרי גם מתפרקת) כ-20 ס״מ
- יריעת בצק עלים מופשרת ומרודדת דק לעטוף את התחתית והדפנות
- 250 גרם גבינת שמנת 30%
- 60 גרם סוכר
- 8 גרם עמילן תירס
- 70 גרם ביצים טרופות
- 120 גרם שמנת מתוקה
- 1/2 כף מיץ לימון
- גרידה מקליפת לימון אחד
איך
- את היריעה המרודדת מניחים בתוך הטבעת או התבנית, מסדרים בעדינות את התחתית ומהדקים היטב, מצמידים לדפנות ומאפשרים לשאריות הבצק ליפול מעט החוצה.
- דוקרים היטב את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומכניסים למקרר ל-15 דקות.
- בינתיים מדליקים תנור ל 200 מעלות,
- מרפדים מעל בנייר אפייה ומממלאים בשעועית יבשה או חומוס או אורז לצורך אפייה עוורת.
- בסכין חדה חותכים את השוליים.
- אופים 18 דקות בדיוק.
- מוציאים את הנייר והקטניות בזהירות ומחזירים את התבנית להמשך אפייה לעוד 12 דקות.
- מברישים את פני הבצק בתחתית ובדפנות בביצה טרופה ומחזירים לאפייה לעוד 2 דקות.
- מנמיכים את הטמפרטורה ל 150 מעלות.
- בעזרת מטרפה מערבבים את גבינת השמנת עם הסוכר עד לתערובת חלקה יחסית, מוסיפים לה את הביצים וממשיכים לערבב היטב, מוסיפים 8 גרם עמילן תירס ומערבבים, מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים, מוסיפים מץ לימון וגרידת לימון. מסננים את התערובת.
- יוצקים את התערובת המסוננת לתוך התבנית ואופים 25-35 דקות תלוי בתנור. המבחן הוא כשנוגעים עם האצבע בחלק העליון של העוגה היא צריכה להיות יציבה והעוגה לא רוטטת. סימן לאפייה מספקת.
- מצננים במקרר לפחות 2-3 שעות.
לקרם העליון
- 160 גרם גבינת שמנת
- 40 גרם יוגורט לבן
- 160 גרם שמנת מתוקה
- 40 גרם סוכר
- כף מיץ לימון
- 2 גרם ג׳לטין
איך
– טורפים את גבינת השמנת עם היוגורט ומוסיפים 2/3 ומוסיפים את הסוכר, מערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים את מיץ הלימון.
בקלחת מערבבים את הג׳לטין עם השמנת המתוקה ומניחים בצד למספר דקות.
מחממים את השמנת המתוקה על הכיריים למספר דקות ובוחשים עד שהג׳לטין נמס לחלוטין.
בוחשים את השמנת המתוקה לתוך התערובת, תוך כדי בחישה מתמדת של התערובת.
אם נוצרו גושים בתערובת עדיף להעביר אותה דרך מסננת.
יוצקים על העוגה ומצננים למספר שעות.
העוגה יפה מאוד כשהתערובת מגיעה ל-2/3 מגובה הבצק.