ממרח עוף מעודן בסגנון צרפתי

את הרייט הזה הכרתי במחוז הדורדון בצרפת שהוא אחד המחוזות הכי יפים בעיניי בצרפת ובעולם בכלל.

פשוט אזור עצר נשימה ביופיו.

פוסט שלם הקדשתי למקום המופלא הזה ואפשר לקרוא עליו כאן הדורדון – תנו לתמונות לספר.

בדורדון מכינים אותו בעיקר מאווזים, כי הדורדון הוא חבל ארץ האווזים.

מדובר בסוג של ממרח גס שנמכר גם בצנצנות זכוכית או במעדניות. הצרפתים אוהבים לאכול אותו לאפריטיף, מרוח על בגט מקומי

או לחם טוב.

אפשר להכין אותו מעוף, מאווזים ואפילו מסלמון.

תרגישו חופשי לשנות את המרכיב העיקרי של הממרח הזה כל זמן שמכינים אותו באופן המסורתי.

מה

3 כרעיים של עוף או עוף שלם צעיר

1 בצל בינוני קצוץ דק דק

2 שיני שום כתושות

מספר ענפי טימין

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

3-4 עלי דפנה

1 כוס יין לבן

2 כוס מים

מה

לסיר מוסיפים את העוף עם העור (לא מנקים את השומן מהעוף!). מוסיפים את יתר המצרכים ומרתיחים.

מרתיחים 10 דקות ללא מכסה ועל להבה גדולה.

מנקים את הקצף מעט, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעוף מתפורר.

מסננים את הנוזלים ושומרים.

מפרקים את העוף, את העצמות והעור זורקים  ומעבירים את הבשר בלבד לקערת מיקסר או לקערה רגילה.

בקערת המיקסר מוסיפים את וו הגיטרה ומתחילים לערבל את בשר העוף, מידי פעם מוסיפים מהציר המסונן ומערבלים עד שמתקבלת מחית גסה ורכה.ֿ

טועמים ומתקנים תיבול מלח ופלפל.

מאכסנים במקרר ואוכלים על לחם קלוי, בגט בליווי קורנישונים או בצלצלים מוחמצים.

הערה: אם מכינים עם סלמון מקצרים את זמן הבישול משמעותית, רק עד שהדג מבושל לגמרי. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביאריץ ובאיונה

אנחנו מסיימים טיול בן שבועיים בדרום מערב צרפת.ֿ היינו בנורמנדי, ברטאני ובדורדון ההורס, עכשיו אנחנו בביאריץ, הערב נחזור בטיסה לפאריז. אנחנו מחליטים לנצל את היום

וונציאנה מאפה בריוש פאטיסייר

כל מי שכועס עליכם בכל עניין שהוא תאמרו לו : וונציאנה. כשאומרים לי וונציאנה מתפשט על פניי חיוך מטופש ושמח, ואני מדמיינת לי את לחמניית

אינבולטיני בקר ממולא

אינבולטיני. במטבח האיטלקי כל מה שנקרא אינבולטיני הוא בעצם סוג של מאכל ממולא ומגולגל, ירקות או בשר, בצק פילו או עוף. למשל האינבולטיני הקלאסי הוא

רותי׳ – צלי בשר בבישול איטי

הבשר הזה הוא זכרונות ילדות שלי. כשחזרתי מהצבא תמיד ביקשתי מאמא שתכין את הבשר שאני כל כך אוהבת – רותי׳ rottie. כך אמא קראה לו.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.