גוזלמה תרד וגבינה בולגרית

הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים.

מלכי העולם.

בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון.

את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג יש גוזלמה שמילאתי עם בשר טחון מתובל מתכון כאן:

גוזלמה במילוי בשר טחון ארומטי

את הגוזלמה מכינים במחבת ומדובר בבצק מהיר הכנה.

כלל ברזל בגוזלמה: לרדד את הבצק דק דק דק. הכי דק שאפשר.

מה

2 כוסות קמח לחם

3/4-1 כוס מים פשוטים

מעט מלח.

לשים היטב את הבצק, עם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מניחים בצד למנוחה למשך חצי שעה לפחות.

בינתיים מכינים את המילוי:

400 גרם תרד עלים עדין שטוף

200 גרם גבינה בולגרית, פטה או גבינה מלוחה אחרת שאוהבים

מעט שמן זית או חמאה

פלפל שחור גרוס.

את התרד חולטים במים רותחים ושוטפים במים קרים, סוחטים היטב וקוצצים גס.

מערבבים עם גבינה מלוחה ופלפל שחור.

טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח.

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים בצד מכוסה.

על משטח מקומח מרדדים כל עיגול בצק, מגלגלים והופכים שוב ושוב עד שמתקבל עלה דקיק שקוף כמעט. .

מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית.

ממלאים חצי עיגול ב-1/6 מהמילוי מהדקים היטב את המילוי וסוגרים בחצי השני לחצי ירח.

צובטים את השוליים היטב ומעבירים למחבת החמה.

מטגנים בעדינות משני הצדדים עד שהבצק מזהיב ומקבל סימני צריבה.

לפני שמורידים מהמחבת מטפטפים מעל 1/2 כפית שמן זית או חמאה, הופכים לצד שני שיספוג השומן גם כן.

זהו.

אוהבי בצקים יתעלפו. בוודאות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביריאני – אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

פירות מיובשים ממולאים בבשר

פירות מיובשים הוא מאכל חגיגי.ֿ מאוד. לא כל יום אוכלים כזו מנה. אפשר להגיש את הפירות כמו שהם, עם חלה רכה וטעימה ואפשר להוסיף אותם

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

התיבולים והתבלינים

תבלינים  במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות: שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל. ויש גם את כל התבלינים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.