כשאתה מסתובב במרוקו, בערים, בעיקר אלו הקרובות לים אתה אוכל המון דגים. מכל הסוגים.
אבל ברחובות שולט דג אחד בעיקר: הסרדין.
בכל פינה, בכל רחוב, סמטא וכיכר העיר מעין חושות קטנוות אפלוליות שם מטגנים סרדינים: חמים, לוהטים, מצופים בקמח ונזרקים לשמן רותח, יוצאים משם זהובים, קריספיים וטעימים למות. על השולחן תמצא תמיד קעריות קטנות של פלפל לבן ומלח ואם תחפוץ תקבל גם צרמלה: רוטב פפריקה חמצמץ, אותו מתיזים על הסרדינים וטורפים כאילו אין מחר.
עכשיו עם יד על הלב: כמה ילדים אתם מכירים שהלכו לביצפר עם כריך סרדינים ומטבוחה?
אני הוא הילד הזה!
אמא שלי בישלה סרדינים בכל מיני צורות המתכונים כאן:
קציצות סרדינים ברוטב עגבניות אותו שחזרה עבורי סמירה מאסווירה. תודה סמירה אהובה.
מז׳ואיז׳ין סרדינים מחותנים צמד פילטים סרדינים מחוברים וביניהם טעמים אקזוטיים נפלאים
והיו גם סרדינים כבושים.
כאלה.
מוכר הדגים שלכם יפלט את הסרדינים, יוציא את האידרה ואת הראש, ואתם תגיעו הביתה ותכינו אותם במהירות הבזק.
אח״כ תשבו עם לחם טוב, כוס יין לבן צונן או אראק וקרח ותברכו על החיים.
מה
20 פילטים של סרדינים טריים
1-2 כפות מלח ים
ענפי טימין
פרוסות שום
פרוסות פלפל חריף
פרוסות דקות מלימון אחד
שמן זית
איך
מפזרים על הסרדינים מלח בנדיבות ומסדרים אותם בשכבות שכבות. מכסים ומניחים בצד או במקרר בערך 5 שעות.
שוטפים את הסרדינים היטב ומניחים בצנצנת זכוכית.
ביניהם מסדרים ענפי טימין, פרוסות שום, פרוסות לימון ופרוסות פלפל חריף אדום וירוק.
מכסים הכל בשמן זית ומניחים לשעתיים בערך.
מגישים עם לחם טרי, כוס יין לבן צונן וחברים טובים.