כשאתה מסתובב במרוקו, בערים, בעיקר אלו הקרובות לים אתה אוכל המון דגים. מכל הסוגים.

אבל ברחובות שולט דג אחד בעיקר: הסרדין.

בכל פינה, בכל רחוב, סמטא וכיכר העיר מעין חושות קטנוות אפלוליות שם מטגנים סרדינים: חמים, לוהטים, מצופים בקמח ונזרקים לשמן רותח, יוצאים משם זהובים, קריספיים וטעימים למות. על השולחן תמצא תמיד קעריות קטנות של פלפל לבן ומלח ואם תחפוץ תקבל גם צרמלה: רוטב פפריקה חמצמץ, אותו מתיזים על הסרדינים וטורפים כאילו אין מחר.

עכשיו עם יד על הלב: כמה ילדים אתם מכירים שהלכו לביצפר עם כריך סרדינים ומטבוחה?

אני הוא הילד הזה!

אמא שלי בישלה סרדינים בכל מיני צורות המתכונים כאן:

קציצות סרדינים ברוטב עגבניות אותו שחזרה עבורי סמירה מאסווירה. תודה סמירה אהובה.

מז׳ואיז׳ין סרדינים מחותנים צמד פילטים סרדינים מחוברים וביניהם טעמים אקזוטיים נפלאים

והיו גם סרדינים כבושים.

כאלה.

מוכר הדגים שלכם יפלט את הסרדינים, יוציא את האידרה ואת הראש, ואתם תגיעו הביתה ותכינו אותם במהירות הבזק.

אח״כ תשבו עם לחם טוב, כוס יין לבן צונן או אראק וקרח ותברכו על החיים.

מה

20 פילטים של סרדינים טריים

1-2 כפות מלח ים

ענפי טימין

פרוסות שום

פרוסות פלפל חריף

פרוסות דקות מלימון אחד

שמן זית

איך

מפזרים על הסרדינים מלח בנדיבות ומסדרים אותם בשכבות שכבות. מכסים ומניחים בצד או במקרר בערך 5 שעות.

שוטפים את הסרדינים היטב ומניחים בצנצנת זכוכית.

ביניהם מסדרים ענפי טימין, פרוסות שום, פרוסות לימון ופרוסות פלפל חריף אדום וירוק.

מכסים הכל בשמן זית ומניחים לשעתיים בערך.

מגישים עם לחם טרי, כוס יין לבן צונן וחברים טובים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

וונציאנה מאפה בריוש פאטיסייר

כל מי שכועס עליכם בכל עניין שהוא תאמרו לו : וונציאנה. כשאומרים לי וונציאנה מתפשט על פניי חיוך מטופש ושמח, ואני מדמיינת לי את לחמניית

צ׳יינה טאון בבנגקוק

מסלול ברגל: 1.7 ק״מ. היום הוא יום הצ׳יינה טאון. פיח, רעש, המולה, זיהום אוויר, ריחות, טוקטוקים שועטים, סכנת נפשות. עושר תרבותי, צבעים, אקזוטיקה, ריחות, טעמים, אוכל

בודפשט – פריז של מזרח אירופה

בודפשט. בום. בדקה ה-90 מכירת כרטיסי טיסה מוזלים, מסתכלים זה לזו בעיניים… שניסע? בודה – פשט. ברחבי העיר קונפליקט תמידי בין מבנים מפוארים למבנים קומוניסטיים

אנטיפסטי – ירקות קלויים איטלקים

נהוג אצלינו בארץ לכנות את הירקות הקלויים הללו אנטיפסטי. אבל אנטיפסטי באיטליה זה כל מה שבא לפני הפסטה. זה יכול להיות: בשרים קרים, דגים, ירקות,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.