כנפיים קריספיות בסגנון אסייתי

אצלי בבית משוגעים על כנפיים אסייתיות קריספות ודביקות.

ממש משוגעים על זה.

אני יכולה להכין 20, 30, 40  כנפיים והם יחוסלו בשניה.  זוללים אותן כך כמו גרעינים ומותירים בצלחות רק את העצמות הדקיקות שלהן.

העור קריספי ועשיר, הטעמים אסייתיים ומתפוצצים בפה וההכנה מהירה כל כך שאני מכינה אותן על בסיס קבוע.

מה

20 כנפיים מנוקות עדיף חצויות לשניים לא חובה

2 כפות ריבת משמש (או אחרת)

3-4 כפות רוטב סויה

1-2 רוטב דגים (או עוד סויה)

כף גי׳נג׳ר מרוסק

כף שום מרוסק

2 כפות סוכר חום (או סילאן)

1/2 כוס מים רגילים

1/2 כפית צ׳ילי חריף

1 כף מיץ לימון

3-4 ענפי בצל ירוק קצוצים

מקל קינמון אחד קטן

איך

הכי קל בעולם:

מדליקים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

מפזרים את הכנפיים על נייר אפייה, בתוך תבנית אפייה כך, כמו שהן, ומכניסים לתנור מחומם מראש, לאפייה של בערך 20 דקות או עד שהכנפיים מזהיבות עמוק.

בינתיים על הכיריים:

מניחים ווק רחב או מחבת עמוקה ורחבה ומוסיפים לה את כל מרכיבי הרוטב.

מרתיחים, מנמיכים ומוסיפים לתוך הרוטב את הכנפיים האפויות.

מכסים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד 40 דקות עד שהכנפיים רכות.

באמצע הבישול הופכים את הכנפיים בתוך הרוטב.

אם הרוטב מצטמצם מאוד, אפשר להוסיף עוד מעט מים.

הערה: מרכיבי הרוטב פתוחים לשינוי אפשר יותר מתוק, פחות חריף, יותר מלוח מה שאוהבים.

מגישים עם עוד בצל ירוק קצוץ מעל ואופציונאלי גם סומסום קלוי.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אסקלופ עוף עגבניות וזיתים

מדובר באוכל איטלקי, מצפון איטליה. לגמרי איטלקי. צלפים, זיתים, עגבניות אין יותר איטלקי מזה. מאכל נפלא, במחבת אחת, קלי קלות ובתוך דקות יש ארוחה טעימה

לחמניות קרם רומאיות – מריטוזו

המריטוזי (או המריטוזו ביחיד) הן לחמניות איטלקיות עשירות בסגנון בריוש. הן אופייניות לאיזור לציו ולרומא בפרט. את הלחמניות הרכות והנפלאות הללו ממלאים בקרם מתוק וקריר

טארט לימון משוגע

משוגע. ֿ חמצמצ במידה, מתוק במידה, קל להכנה פשוט נפלא. ולמי שמתעצל או אצה לו הדרך, אפשר פשוט לקנות בצק פריך מוכן, להפשיר ולהכין את

המאפה של בילבאו פסטל דה ארוס

אני מכירה את המאפה הזה בכל מיני וורסיות, אבל זו, אופיינית לאזור הבסקים הספרדיים ובעיקר לעיר בילבאו. שם הם מתגאים שזה המאפה הכי טעים בעולם.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.