פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה.

יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן זית מקומי, יש בו זיתים שחורים שאופיינים לפרובאנס והאנשובי שהוא חלק בלתי נפרד מהנוף היפהפה הזה.

בדרך כלל מכינים את הפיסאלדייר מבצק שמרים, בעצם הוא סוג של פוקאצ׳ה עשירה.

אבל בצוק העיתים וכשממש ממהרים אפשר להכינו מבצק עלים, ואז הוא קראנצ׳י, מהיר וטעים לא פחות.

מה

ריבוע בצק עלים בגודל של כ 30×30 ס״מ (אפשר יותר, אפשר פחות, חופשי חופשי חופשי)

2 בצלים גדולים מאוד או 4 בינוניים פרוסים דק

קופסת אנשובי ( כ-10 יחידות)

2 כפות רוזמרין קצוץ טרי או יבש

שמן זית, פלפל שחור גרוס

חופן זיתים שחורים

איך

הכי קל בעולם!!!

לתוך מחבת נוחה ורחבה מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל הפרוסים. מטגנים בסבלנות על להבה בינונית עד שהבצל מזהיב.

מורידים מהאש, מוסיפים רוזמרין.

מצננים היטב.

מחממים תנור ל-200.

פורסים את יריעת בצק העלים הקרה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים היטב והרבה את בצק העלים.

אנחנו לא רוצים שהוא יתפח!

מפזרים באופן שווה את הבצל המטוגן, מסדרים את האנשובי יפה יפה ומוסיפים את הזיתים.

אופים עד שהמאפה מזהיב והריח מטריף את בני הבית.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטה איטלקית בעגבניות

סתם,ֿ פסטה עם עגבניות. פשוטה, יום יומית, נהדרת, מהירה והכי איטלקית בעולם. בכל מסעדת דרכים באיטליה תמצא את הרוטב האדום-אדום הזה עוטף ספגטיני, בוקטיני, פנה

חלת אספרסו ותמרים

אני יודעת שזה נשמע פסיכי אבל הייתי חייבת לנסות. מה אומר? לחלה יש טעם מריר של אספרסו, התמרים והקפה צובעים אותה בחום עמוק ויפה. היא

מרק תפוחי אדמה קטיפתי

מרק פשוט כל כך וטעים, ומחזיר אותי לילדות. נראה לי שהוא וורסיה על הוישיסואז הצרפתי, שגם הוא קטיפתי, טחון ומבוסס על תפוחי אדמה. את המרק

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.