פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה.

יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן זית מקומי, יש בו זיתים שחורים שאופיינים לפרובאנס והאנשובי שהוא חלק בלתי נפרד מהנוף היפהפה הזה.

בדרך כלל מכינים את הפיסאלדייר מבצק שמרים, בעצם הוא סוג של פוקאצ׳ה עשירה.

אבל בצוק העיתים וכשממש ממהרים אפשר להכינו מבצק עלים, ואז הוא קראנצ׳י, מהיר וטעים לא פחות.

מה

ריבוע בצק עלים בגודל של כ 30×30 ס״מ (אפשר יותר, אפשר פחות, חופשי חופשי חופשי)

2 בצלים גדולים מאוד או 4 בינוניים פרוסים דק

קופסת אנשובי ( כ-10 יחידות)

2 כפות רוזמרין קצוץ טרי או יבש

שמן זית, פלפל שחור גרוס

חופן זיתים שחורים

איך

הכי קל בעולם!!!

לתוך מחבת נוחה ורחבה מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל הפרוסים. מטגנים בסבלנות על להבה בינונית עד שהבצל מזהיב.

מורידים מהאש, מוסיפים רוזמרין.

מצננים היטב.

מחממים תנור ל-200.

פורסים את יריעת בצק העלים הקרה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים היטב והרבה את בצק העלים.

אנחנו לא רוצים שהוא יתפח!

מפזרים באופן שווה את הבצל המטוגן, מסדרים את האנשובי יפה יפה ומוסיפים את הזיתים.

אופים עד שהמאפה מזהיב והריח מטריף את בני הבית.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

נאפולי היא אחת הערים העתיקות באירופה והמעניינת שבהן. העיר מתוארכת לפני 2500 שנה. העיר הזו היא עיר של מסורות עתיקות ומפוארות, יש בה שכבות רבות

קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול. הטלה מתפרק ואין צורך בסכין. החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים. וכל היופי הזה

פסטלה די בטטה של רבקה

אלו הם הפסטלים של אמא שלי בשינוי קטן: אני מוסיפה ראס אל חנות לבשר ולתפוחי האדמה וצנוברים. והפסטלים האלה כל כך טעימים, רכים, ריחניים אני

נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם. ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.