מכל הטאטנים בעולם, ,חביבה עליי זו עם המשמשים.
למה? כי אני משוגעת על משמשים.
למשל ריבת משמש, היא הריבה הכי אהובה עליי ביקום, אפילו יותר מריבת תותים ! מי היה מאמין.
מתכון לריבת משמש ממש פה ריבות שעושים בבית.
ויש לי גם פטנט עולמי: מי שפוחד להכין קרמל יוכל להשתמש בסילאן (הסבר בהמשך).
מה
לקרמל 3/4 כוס סוכר +50 גרם חמאה.
במקום קרמל: 6-8 כפות סילאן
8-10 משמשים יפים, בשלים מגולענים וחצויים לשניים
בצק עלים קר בגודל תבנית פלוס (הסבר בהמשך)
איך
להכנת הקרמל: להוסיף אף הסוכר לתוך מחבת ולהניח על להבה בינונית. בתוך מספר דקות הסוכר יימס וייהפוך לקרמל בצבע חום עמוק.
להיזהר שלא יישרף. ברגע שהסוכר נמס כולו להוסיף בזהירות את החמאה ולבחוש בעדינות. זהירות זה חם מאוד !!
לצנן.
להדליק תנור ל- 180 מעלות.
לרפד תבנית בגודל של כ 24 ס״מ בנייר אפייה תחתית ודפנות (כדי שהקרמל לא ינזל לתבנית ועל מנת לחלץ את העוגה בקלות).
לשפוך את הקרמל המצונן או את הסילאן על תחתית נייר האפייה ולהניח את המשמשים עם ה״פנים״ למטה).
לחתוך בצק עלים בגודל התבנית + 2 ס״מ.
לכסות את המשמשים בבצק עלים, את השוליים יש לדחוף היטב מסביב ומתחת. לדקור את הבצק היטב ולאפות בערך 40 דקות או עד שהבצק זהוב עמוק ומוכן.
לצנן את העוגה ולהפוך אותה בזהירות לצלחת גדולה.
אפשר להגיש עם שמנת חמוצה+ כף אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים קלויים.