גלילי פילו במילוי פטיסייר יווני

אני רוצה ללמד אתכם איך מכינים קרם פטיסייר יווני.

הוא הכי מהיר בעולם, הכי פשוט וממש טעים.

לחלופין אפשר לקנות קרם פטיסייר מוכן וזה מקצר את העבודה באופן דרמאטי. 

אחרי האפייה אף אחד בעולם לא ינחש את המרכיבים שלו וכולם יהיו בטוחים שמדובר בקרם עדין וטעים להפליא.

ומה שיוצא בשילוב שבין הפילו המתפצפץ לקרם המעלף הזה לא יתואר במילים.

אפשר לחתוך את הגלילים לכל גודל שרוצים, אני מעדיפה לאורך של 4 ס״מ שזה בערך ביס וככה הם גם נשמרים קראנצ׳יים.

מה

3 כוסות חלב

5 כפות סוכר

5 כפות סולת

2 ביצים

מעט ווניל

3 עלי פילו

מעט חמאה מומסת

אבקת סוכר להגשה

לקלחת מוסיפים חלב, סוכר וסולת ומבשלים על להבה קטנה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת דייסה סמיכה מאוד ומבעבעת.

מורידים מהאש, מוסיפים ווניל.

טורפים שתי ביצים בקערה נפרדת ומוסיפים אותן לדייסה בערבוב מהיר ועצבני.

מעבירים את הקרם ומכסים אותו בניילון נצמד. מצננים.

מדליקים תנור ל- 180 מעלות.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף וקוטמים את הקצה לקבלת קוטר של בערך 2 ס״מ.

פורשים עלה פילו אחד וממלאים לאורכו פס של קרם מצונן. מגלגלים את הפילו בזהירות ועם סכין חדה חותכים לגלילים.

אפשר להחליט שמשאירים את הגליל וחותכים בסכין משוננת רק לאחר האפייה.

כך עושים עם כל העלים.

אני מעדיפה באורך של כ-4 ס״מ אבל אפשר גם ארוך יותר.

מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

משמנים את החלק העליון של הגלילים בחמאה מומסת ואופים בתנור כ-25 דקות או עד שמזהיבים היטב.

מוציאים, מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר וקינמון.

רעיון

טרם האפייה ולאחר החיתוך אפשר לטבול את שני קצות הגליל בפיסטוקים קצוצים.

מתקבל מעין ״קנולי״ פילו אפוי ומטריף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פאייה ספרדית בסגנון ישראלי

המתכון לפאייה פידאוס נמצא כאן: פידאוס עוף (פאייה פידאוס)  פאייה עוף ואורז בסגנון ספרדי  האם ידעתם שהישראלים מתים מתים מתים על עופות? ישראלים אוכלים עוף

מילפיי מהיר ואלגנטי

טירוף. יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים. והאמת לא ממש ממש קשה להכנה. מה  250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

מפרום חצילים הורס

מכל המפרומים בעולם חביב עליי זה החצילים. כי אוהבת חצילים אני. אחרי בישול ארוך והשחמה בתנור, החציל רך ונמס בתוך ברוטב האדמדם, לו אני מוסיפה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.