פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום.
היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות כתמתמות, נפלאות, דקיקות וטריות, ממש דוגמניות.
הבטטות האלה תמיד עושות לי חשק לזרוק אותן לתנור ולטרוף אותן כמו שהן.
המתכון הזה כל כך קל, שלא תספיקו להגיד ג׳ק והבטטות מוכנות.
מה
6-8 בטטות דוגמניות, קלופות ושלמות
2-3 ענפי טימין עם הגבעול
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
איך
להדליק תנור על 180 מעלות.ֿֿ
לערבב את הבטטות עם כל המרכיבים, לפזר אותן בשכבה אחת בתוך תבנית אפיה ולאפות עד שהן רכות, שחומות ומעלפות.
בערך 1/2 שעה.
אפשר להגישן עם שמנת חמוצה או יוגורט, או כמלווה לארוחה שלמה.