גם הכרוב שלי וגם הפלפל הממולא שלי שניהם מושפעים מסבתא רוזה, הסבתא המצרייה של האקס שלי.

אהבתי את החמיצות שהיא הוסיפה לממולאים שלה, גם בעגבניות קצוצות בתוך המילוי וגם במיץ לימון שהיא הוסיפה לרוטב של הממלואים.

תביאו לחם ובואו !!

למילוי:

כרוב בינוני לבן (טיפול בכרוב בהמשך)

500 גרם בשר בקר טחון

3-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה,נענע,כוסברה,שמיר,בזיליקום) כל מה שאוהבים

עגבנייה אדומה קצוצה

מלח,פלפל,פפריקה, חצי לימון סחוט

2/3 כוס אורז פרסי שטוף

1 בצל קצוץ

3 שיני שום

3 כפות שמן זית

איך?

הטיפול בכרוב

מכרוב בינוני לבן, מוציאים בזהירות, בעזרת סכין חדה, את ליבת הכרוב הקשה ומבשלים את הכרוב בסיר מים רותחים.

הופכים את הכרוב בתוך המים הרותחים בערך 5 דקות מכל צד.

מוציאים את הכרוב בזהירות ומצננים מעט, מקלפים את עלי הכרוב ומניחים בצד.

כשכבר קשה לקלף את העלים מהכרוב, מחזירים את ראש הכרוב למים הרותחים וחוזרים על הפעולה.

אחרי שיש לנו מספיק עלי כרוב, מחזירים את עלי הכרוב למים הרותחים לעוד 4-5 דקות ומכבים את האש.

מסננים בזהירות את עלי הכרוב ומצננים.

בזכות הבישול הארוך יחסית אני לא צריכה להוריד את העורק הראשי של הכרוב וקל לי יותר לגלגל את הכרוב.

אם מרגישים שהעלה מתנגד, בעזרת סכין, מסירים את העורך הראשי של הכרוב.

ממלאים כל כרוב בכף גדושה של מילוי, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים.

מניחים את עלי הכרוב הממולאים כשהתפר בתחתית, בתור סיר רחב ונמוך.

לרוטב

2 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל, כורכום ומעט פפריקה

שמן זית

4=5 כוסות מים רותחים.

בזהירות מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים מעל עלי הכרוב.

מעל, מניחים צלחת הפוכה ש״מחזיקה״ את עלי הכרוב לבל יצופו למעלה.

מרתיחים, מנמיכים ומכסים ומבשלים בערך כשעה. אם הנוזל מתאדה מוסיפים עוד מעט מיים רותחים.

בסיום הבישול אני אוהבת להשחים את עלי הכרוב מתחת לגריל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

רבקה – אמא שלי

אמא שלי שתפרה לי תחפושות, שמלות מלמלה ושמלות היריון. שגילגלה עוגיות שקדים עגולות, מדוייקות וטעימות להפליא. שלימדה אותי להבריש חלמון מעל חלה תפוחה, אוורירית ומושלמת.

מנגולד ממולא ברוטב לימוני

מנגולד, קייל, עלי גפן, תרד טורקי או לשון הפר,את כולם אפשר למלא ולבשל לפי המתכון הזה. המשותף לכולם שאת כל העלים צריך לשטוף היטב, לרכך

כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם. אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה

עוף מהיר במחבת מהבאסקים הצרפתים

במשך חודש וחצי ביליתי בפאריז המופלאה, שם למדתי לבשל ולאפות.ֿ בעיקר לאפות. אחד הקורסים היה בנושא עופות. לכיתה הגיע סטפן הגבוה והחתיך והעביר לנו שיעור

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.