חצילים ממולאים בסגנון טורקי

אני משוגעת על חצילים. אחד הירקות האהובים עליי ביקום.

והטורקים בעיניי הם מלכי החצילים.

בעצם גם הדרום איטלקים והיוונים.

בעצם, בכל אגן הים התיכון – פלוס מינוס.

איזה כיף שאני גרה באגן הים התיכון.

בקיצור…..

חצילים ממולאים בסגנון טורקי, ברוטב חמוץ-מתוק. נ פ ל א י ם.

 

מה

למילוי החצילים 

2 עגבניות אדומות פרוסות

3 חצילים ארוכים צרים ויפים חצויים לשניים

200 גרם בשר בקר טחון

1/4 כוס אורז פרסי יבש

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף רכז רימונים

1 כף שטוחה פלפל גרוס (פפריקה טורקית או פפריקה רגילה(

מלח, פלפל שחור גרוס גס

1 כף שמן זית.

חצי כף נענע מיובשת

לרוטב

2 כפות רכז רימונים

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל, פפריקה חריפה מעט

1-2 כוסות מים רותחים

כף רסק עגבניות

חצי כף נענע מיובשת.

איך 

חורצים את חצאי החצילים באיקסים מפזרים מעל טיפונת מלח ומעט שמן זית וקולים בתנור חם 200 מעלות בערך חצי שעה עד שבשר החציל מתרכך.

בינתיים, מערבבים את חומרי המילוי היטב ומניחים בצד.

מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים בצד.

מרפדים סיר רחב ונמוך בפרוסות עגבנייה.

כשהחצילים מוכניםֿ,מעבירים אותם בזהירות לסיר ומניחים מעל לפרוסות העגבניות.

תוחבים בעזרת כף את בשר החציל ומפנים מקום למילוי. ממלאים ודוחסים היטב ומשאירים גבעונת קטנה מעל מפלס גובה החציל.

מערבבים את חומרי הרוטב שוב ומוזגים בזהירות מסביב לחציל, הרוטב צריך להגיע עד גובה 3/4 החציל.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה. במשך זמן זה מוסיפים שוב ושוב מהרוטב שנותר. עד שהחצילים מתרככים, האורז מתבשל והתבשיל מוכן,

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שעועית ברוקלין

שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה שלא שכחנו ממנה מאז. אז כשבא לי משהו מהיר ומיוחד,

חלת בטטות ערמונים וטימין

בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם. מתכון לצ׳ילי קון קרנה פה  צ׳ילי קון קרנה עם לחם – לא עם אורז. אבל לא

כדורי עוף תאילנדים

סוד ידוע אהבתי הגדולה למזרח. לדרום מזרח אסיה. ויאטנם, תאילנד, קמבודיה. וכמובן לאוכל שלהם. הרענן, מלא הטעמים והחושים, המהמם והמופלא הזה. הקציצוניות הקטנטנות הללו מיטגנות

עוגיות סבתא מסרדיניה

השבוע גמרתי לערוך את הפוסט על סרדיניה, פוסט טיול ארוך באי המדהים הזה. לקריאת הפוסט אפשר ללחוץ כאן סרדיניה אהובתי . סרדיניה שהוא אי בים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.