סתם מרק עגבניות טעים להפליא, קליל ועשיר טעם שהגנבתי לתוכו טורטוליני.
לפעמים במילוי בשר, לפעמים במילוי עוף והכי טעים בעיניי הוא המרק עם הטורטליני במילוי גבינות.
השילוב של הגבינה בתוך הטורטליני ומרק העגבניות עובד נפלא.
ממש כמו מנה איטלקית מושלמת.
אפשר לקנות את הטורטליני ואפשר להכין לבד (מתכון להכנת הטורטליני בהמשך). ואפשר להכין רביולי שגם היא פסטה ממולאת וקלה יותר לקיפול.
מה
בערך 20 טורטליני ביתיים או קנויים (במילוי גבינות, ירקות או כל מילוי אהוב אחר)
בצל גדול קצוץ דק
2-3 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פאסטה (רוטב עגבניות מסוננות)
6 עגבניות בשלות אדומות מאוד ומרוסקות (אפשר כוס עגבניות מרוסקות משומרות)
2 כפות קמח
מלח, פלפל
2 גבעולי סלרי קצוצים
חצי כוס עלי בזיליקום קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
1.5 ליטר מים רותחים
איך
לסיר נוח מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב קלות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כחצי דקה.
מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה או שתיים.
מוסיפים את העגבניות משני הסוגים ומטגנים מעט. מוסיפים את הסלרי.
מוסיפים תבלינים ואת המים הרותחים. מערבבים היטב שלא יווצרו גושים.
מרתיחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים כחצי שעה עד שהסלרי מתרכך.
טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום ואת הטורטליני. שוב מרתיחים, מנמיכים ומכסים
ומבשלים עוד כ-20 דקות או על פי הוראות היצרן אם קנוי.
זהו.
מתכון לטורטליני
פסטה ממולאת אני אוהבת להכין מתערובת של קמח לחם וקמח דורום לפסטה. אפשר להסתפק בקמח לחם בלבד אם אין קמח פסטה.
כוס קמחים מעורב
1 ביצה קטנה
מעט מים
מעט מלח.
לשים את כל המרכיבים לבצק נעים וחלק מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד וגדול.
קורצים עיגולים וממלאים בכל עיגול מעט מהמלית שבוחרים, מרטיבים את השוליים ומקפלים את הטורטליני.
אפשר גם להכין רביולי בצורת חצי ירח אולם הכי חשוב זה להרטיב את הקצוות ולהדק היטב שלא ייפתחו בבישול.
אם לא מבשלים את הטורטליני מיד אפשר להקפיא אותם ולשמור לאחר כך.
מילוי גבינות
3 כפות גבינת שמנת
3 כפות פרמז׳ן מגורר
3 כפות גבינה צפתית מלוחה
3 כפות גבינה קשה אחרת לגירור
אפשר להחליט שמשתמשים רק בסוג אחד של גבינות שאוהבים.
חלמון אחד
מעט מלח.
מערבבים היטב.