תבשיל מופלא, עם ריחות תבלינים עזים, סמיך וקטיפתי שלוקח אותי למסעדה הודית
בבנגקוק.
הסבא של הסבא של הבעלים הגיע מהודו והביא איתו מה שנקרא ״תאי מוסלים״ כלומר אוכל תאילנדי בהשפעה מוסלמית שהגיעה מהודו.
חלב קוקוס, ג׳ינג׳ר, שום, ותבלינים אחרים מסחררים את הראש.
גם פה האורז הלבן נהדר ביחד.
כוסברה ירוקה מעל או בצל ירוק טרי והחגיגה בפה הופכת לזיקוקי דינור
מה
1/2 ק״ג פרגיות חתוכות לפיסות בגודל של כ-4 ס״מ
2 כפיות ג׳נג׳ר מגורר טרי או כפית טחון יבש
3-4 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 עגבניות אדומות גדולות קלופות וקצוצות או חצי קופסת עגבניות משומרות
מלח, פלפל שחור,
צ׳ילי יבש או טרי קצוץ
קופסת קרם קוקוס
תערובת בהראט
תערובת אבקת קארי
פפריקה אדומה
שמן צמחי
איך
מערבבים את חלקי העוף עם מעט בהראט, קארי, מלח, פלפל ופפריקה ומעסים אותן במעט חלב קוקוס מניחים בצד.
בסיר נוח ורחב מוסיפים מעט שמן צימחי ומוסיפים את הבצל, מטגנים כ-10 דקות עד שמזהיב.
מוסיפים שום כתוש וג׳ינג׳ר ומתחילים להוסיף בזריזות מעט מכל התבלינים.
מוסיפים את הפרגיות המתובלות ומטגנים היטב מכל הצדדים בערך 5 דקות.
מוסיפים את העגבניות וחצי מחלב הקוקוס.
מרתיחים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה.
מוסיפים את חלב הקוקוס שנותר, ומרתיחים שוב, טועמים ומוסיפים מכל התבלינים עוד מעט, אם חסר.
מכסים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כרבע שעה.
הכי טעים עם אורז לבן שיספוג את הרוטב ובצל ירוק או כוסברה ירוקה מעל.