מרק פשוט כל כך וטעים, ומחזיר אותי לילדות.

נראה לי שהוא וורסיה על הוישיסואז הצרפתי, שגם הוא קטיפתי, טחון ומבוסס על תפוחי אדמה.

את המרק הזה אמא שלי בישלה בציר הבקר שהתבשל באופן קבוע במטבחה.

את המרק הזה חשוב לתבל בפלפל לבן שמעניק טעם מיוחד למרק.

לגרסה טבעונית או צמחונית משתמשים במים במקום בציר. 

מה

2 ליטר ציר בקר או עוף (מה״מים״ שבושלו בהם עוף או בקר וזהו)

4-5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גסות

1 בצל גדול חתוך לקוביות

מלח, פלפל לבן

טיפונת כורכום (המרק לא צריך להיות צהוב)

כוסברה קצוצה טרייה

איך

מבשלים הכל עד שהירקות מתרככים.

מרסקים בבלנדר או במוט חשמלי.

מגישים עם כוסברה קצוצה טרייה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ברוסקטה – מלכת המטבח הטוסקני

לכל מטבח יש את הפטנטים שלו, ההתפתחויות הטבעיות שלו, המאכלים ושיטות הבישול שמכתיבים לו מזג האויר והתנאים הגיאוגרפיים. זה לא מקרי שבמערב אירופה ומרכזה ממעטים

הבף בורגיניון של אלזס היפה

התבשיל הזה נקרא ביקאוף Baeckeoffe. את זה אכלתי באלזס. והתאהבתי. חבל אלזס היפהפה בצרפת, שנמצא על גבול גרמניה. אותו חבל ארץ, שעבר מידיים צרפתיות לידיים

אורז אפגאני – זארדה פלאו

מתחביביי: לשוטט באתרי יוטיוב של בשלניות ביתיות מארצות רחוקות. למשל אפגניסטן. שם גיליתי את התבשיל המשגע והמיוחד הזה, שמאוד מזכיר את המטבח הפרסי ואת המטבח

ארוחת בוקר טורקית

אין צורך להכביר מילים על המטבח הטורקי. המטורף המדהים הטעים המגוון. בואו נזכור שטורקיה, או האמפריה העותומנית, שלטה בחצי מהעולם הישן לקחה והביאה לשם מאכלים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.